Blizzard tvinger «WoW»-servere til å stenges

150 000 spillere berøres.

7. april 2016 19:39

(PressFire.no): November 2004 var litt av en måned.

«Half Life 2», «Metroid Prime 2», «Halo 2», «GTA: San Andreas», «Metal Gear Solid 3» og Nintendo DS-lanseringen var en slitsom (men digg) affære for spillinteresserte. 

Men kanskje det mest seiglivete av de alle var «World of Warcraft», MMORPGen som forandret onlinespilling, og som fortsatt lever i beste velgående tolv år etter.

Vaniljesmak

Og en del spillere har lengtet litt tilbake til enklere tider, til slik spillet var i 2004, noe som har gjort at flere private servere har blitt satt opp til å kjøre nettopp det gamle spillet – eller en «Vanilla»-server, om du vil.

Den største av disse er Nostalrius, som ifølge dem selv har hatt totalt 800 000 forskjellige spillere, hvorav 150 000 spiller aktivt i dag. Du trenger ikke å kjøpe spillet elller betale for å være med på denne serveren.

Blizzards egne regler sier at det ikke er lov til å kjøre private servere for spillet, men har egentlig ikke gjort noe særlig med det – og Nostalrius har fått lov til å kjøre på som de ville i over et år.

Det blir det nå slutt på, for Blizzard har sendt advokatene på de rundt 30 frivillige bak serveren, og krever at de stenger hele sulamitten omgående.

Farvel til serveren

Med et søksmål hengende over seg har prosjektlederne bestemt seg for å ta ned serveren 10. april klokken 23:00 (server-tid).

De har også skrevet et åpent brev til Blizzard, der de spør om det ikke er noe som kan gjøres for å få utviklerne til å forandre på reglene sine om private servere. Brevet er i skrivende stund signert av over 28 000 fans så langt, og vil bli sendt til Blizzard-sjef Michael Morhaime.

Det er usikkert hvorfor Blizzard har valgt å være så knallhard akkurat nå, og ikke tidligere, men vi ville ikke holdt pusten for en offisiell vanilla-server riktig enda, selv om andre MMOer har fått lignende tidligere.

På Nostalrius har spillerne arrangert storslåtte sammenkomster for å ta farvel med serveren sammen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3