Blizzard startet arbeidet med å få det gamle «Warcraft» på nye pcer

Men spillet er visst for dårlig.

12. november 2016 16:53

(PressFire.no): Under Blizzcon forrige helg var det arrangert et panel med Frank Pearce, en av grunnleggerne av Blizzard, der folk i salen kunne stille spørsmål.

Et av disse spørsmålene var om Blizzard noen gang hadde tenkt på å gi ut det første «Warcraft»-spillet på nytt noen gang.

Svaret var at joda, det hadde de tenkt på – og faktisk har de fått snekret sammen en versjon som fungerer fint med nyere pcer allerede.

- Vi har heldigvis alt av den originale spillkoden og ressursene til alt vi har gjort tidligere, sa Pearce.

- Vi hadde noen dedikerte folk som var veldig gira på den idéen, og de gravde opp den gamle «Warcraft 1»-koden. De fikk det til å kjøre i et vindu, og jeg spilte det.

Men det blir med det, for det viser seg at spillet ikke er som det en gang var.

- «Warcraft: Orcs & Humans» var fantastisk i sin tid. Men jeg lover at i dagens verden, med dagens standarder, så er det ikke så gøy mer.

Det første spillet i serien hadde for eksempel ikke snarveier som nå, og du må trykke på «move»-knappen først, for så å trykke hvor du vil at en enhet skal flytte seg. Du kunne heller ikke velge mer enn fire enheter i gangen.

Minner!

- Vi har begrenset med ressurser på det vi velger å gjøre. Vi vil heller jobbe på mer flott innhold til «World of Warcraft», eller til «Overwatch», eller å evaluere hvordan et fremtidig prosjekt kan fungere og dedikere tiden vår til det – enn å gå tilbake og grave opp disse fossilene.

Mike Morhaime, en av de andre grunnleggerne (og nåværende president) i Blizzard, smatt derimot inn et «Enn så lenge!».

Så kanskje er det fortsatt håp en gang i fremtiden, men for nå så vil de gamle klassikerne fortsatt være begravd i kisten til Blizzard.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3