Blizzard-sjefen slutter

25. januar 2024 15:43

(PressFire.no): Samtidig som Microsoft sier opp 1900 personer i spillselskapene de eier, de fleste i Activision Blizzard, varsler toppsjef i Blizzard, Mike Ybarra, at han forlater selskapet.

Han følger dermed toppsjef i Activision Blizzard, Bobby Kotick, som forlot selskapet i desember.

– I dag er min siste dag hos Blizzard, skriver Ybarra på Twitter.

– Å ha ledet Blizzard gjennom en utrolig tid, og det å være en del av teamet som formet det for fremtiden, har vært en ære.

Ybarra har vært president i Blizzard i tre år, og var tidligere involvert i selskapet fra 2019 som visepresident – og var før det ansatt i 22 år i Microsoft.

Ybarra ble utnevnt til president sammen med Vicarious Vision-sjef Jennifer Oneal, men ble en del av skandalen som gjorde at hun sluttet etter bare tre månder – Activision Blizzard nektet å betale lik lønn til de to, selv om de hadde samme stilling. Oneal fikk mindre betalt til tross for at hun hadde vært ansatt 16 år lengre enn Ybarra.

Større omveltinger i Activision, Blizzard og King virker å komme etter Microsofts oppkjøp i fjor – der Microsofts spillavdeling har fått en ny lederstruktur.

I tillegg til Ybarra slutter også en av grunnleggerne bak Blizzard, Allen Adham. Adham har vært designsjef i studioet i mange år.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3