Blizzard prøver å stanse mus og tastatur i «Overwatch» på konsoll

Legger press på Sony og Microsoft.

6. februar 2017 11:40
Nydelig!

(PressFire.no): Mye av det som skiller pcer og konsoller i dag er styremåten. Tastatur og mus er enda ikke blitt plukket opp i særlig stor grad av konsollmakerne, selv om det finnes unntak i enkelte spill.

Hvem kan for eksempel glemme den kostelige «Phantasy Star Online»-kontrolleren som kom til GameCube?

Men der enkelte konsoller i dag støtter tastatur og mus, så er det sjeldent vi ser spill faktisk benytte seg av det. Derfor har det dukket opp en rekke varianter til konsollene som lar deg spille med tastatur og mus selv i spill som ikke støtter det. Trikset er at disse bare gjør om signalene fra tastetrykk til kontrollertrykk.

På PlayStation 4 er det til og med en offisiell utgave av disse som heter «Tac Pro».

Dette har fått mange til å irritere seg, og flere mener det er på grensen til juks at noen kan spille med de mer presise kontrollene på konsoll. Og nå har Blizzard like greit gått ut og sagt at de er store motstandere av konseptet.

«Overwatch»-sjefsdesigner Jeff Kaplan har på det offisielle forumet til spillet forklart at Blizzard faktisk aktivt har gått konsollmakerne i møte for å sette en stopper for tastatur- og mus-støtte.

- Vi har tatt kontakt med konsollmakerne og sagt ifra om våre bekymringer rundt bruken av mus og tastatur, og input-konverterings-dingser.

Han sier at «Overwatch»-gjengen ikke gir seg før det enten blir helt stopp på støtten av disse, eller at konsollene helt åpent støtter og tilgjengeliggjør for bruk av tastatur og mus for alle som spiller på konsoll.

Altså at konsollene kommer med tastatur og mus, om vi skal tolke utsagnet. Kaplan maner også «Overwatch»-spillerne til å selv kontakte Sony og Microsoft for å presse de til å møte et av de to målene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3