Blizzard har straffet flere «Overwatch»-ligaspillere etter dårlig oppførsel

«xQc» har fått sparken etter sin andre utestengelse på tre måneder.

12. mars 2018 15:10
Felix «xQc» Lengyel har fått sparken.

(PressFire.no): Blizzard har slått ned på en rekke spillere, og én trener, i «Overwatch»-ligaen sin etter de har oppført seg dårlig i sosiale medier – eller gjort andre ulovligheter.

Houston Outlaw-trener Tae-yeong «TaiRong» Kim fikk en formell advarsel for å ha vitset om Hiroshima-bombingen i sosiale medier, noe han sporenstreks beklaget.

- Jeg postet en bombe-meme uten å forstå de sensitive implikasjonene og hva det betyr. Jeg skjønte det først etter å ha blitt forklart det av mange andre, skriver han på Twitter.

Som et plaster på såret donerer han, av egen fri vilje, tusen dollar til Hiroshima Peace Culture Foundation.

LA Valiant-spiller Ted «Silkthread» Wang fikk også smekk på fingrene og tusen dollar i bot for å ha delt spillkontoen sin med noen andre, noe som bryter med «Overwatch»-ligaens regler.

Dallas Fuel-spiller Timo «Taimou» Kettunen fikk tusen dollar i bot for å ha kalt en annen spiller en «fucking faggot kid» på Twitch. Også Kettunen har beklaget oppførselen sin på Twitter.

Men størst straff fikk lagkameraten hans, Félix «xQc» Lengyel, som fikk fire tusen dollar i bot og ble utestengt i fire kamper.

Dette etter at han skal ha kalt en av kommentatorene for «kreft», i tillegg til at han gjentatte ganger skal ha brukt en Twitch-emote som en rasistisk ladet beskjed, i tillegg til å ha snakket dritt til andre «Overwatch»-spillere.

Dette er den andre gangen Lengyel har blitt utestengt fra «Overwatch»-ligaen på knappe to måneder. Også i januar ble han kastet ut i fire kamper, etter å ha kommet med homofobiske uttalelser rettet mot en annen spiller.

Dallas Fuel har nå sett seg lei på det hele, og har sagt opp kontrakten ned Lengyel helt. Ettersom det bare var fem kamper igjen av sesongen, var det neppe noen vits i å fortsette å betale ut lønn. Kontrakten han gikk uansett ut etter denne sesongen.

Lengyel spilte rollen som «tank» i laget. Dallas Fuel har ansatt Son «OGE» Min-Seok, som også spiller den samme rollen, som erstatning.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3