Blizzard har møtt Nostalrius-gjengen

Begge parter vil ha legacy-servere tilbake.

9. juni 2016 14:41

(PressFire.no): Vi har tidligere skrevet om «World of Warcraft»-vanillaserveren Nostalrius, som var et fanprosjekt der du kunne spille den aller første versjonen av spillet.

Blizzard så seg nødt til å få det hele stengt etter at så mange som 800 000 spillere var innom serveren - 150 000 av disse spilte aktivt hver måned.

Etter dette ble det rimelig hett, der fansen kjeftet Blizzard sønder og sammen. Det voldsomme engasjementet kulminerte i at Blizzard inviterte folket bak fanserveren til sine kontorer for å diskutere hva som kunne gjøres.

Nå har møtet funnet sted, og Nostalrius-gjengen har tømt seg på forumet sitt.

(Foto: Nostalrius.org)

Fem timer møte

Blizzard selv holder kjeft enda, men det er tydelig at møtet har gått bra. Flere big-shots i selskapet var tilstede på møtet, inkludert toppsjef Mike Morhaime og «WoW»-sjef J. Allen Brack, og de skal ha blitt overrasket over hvor proft ting ble lagt frem fra blodfansen.

Nostalrius-teamet hadde lagd en presentasjon som gikk gjennom alt fra historikken til prosjektet, analyser hentet fra brukerdata og spørreundersøkelser, til tekniske detaljer på hvorda de hadde satt opp serverne.

De hadde på forhånd vært redde for at Blizzard så på møtet som et PR-grep for å forsøke å bygge bro mot sinte fans, men sier i etterkant at de ikke fikk det inntrykket i det hele tatt.

Møtet var preget av god stemning og at begge sider ønsket det samme. Flere av Blizzard-folket uttrykte et stort ønske om å få satt opp legacy-servere, og at de var store fans av originalspillet enda.

Møtet skulle egentlig vare i to timer, men ble til slutt ferdig etter fem timer.

(Foto: Nostalrius.org)
(Foto: Nostalrius.org)

Mye jobb å starte «på nytt»

Et av temaene som ble tatt opp var hvorvidt det var mulig for Blizzard å «hente tilbake» en gammel versjon. Tidligere har Blizzard sagt at det ville være en svært stor jobb.

De har fortsatt kildekoden til alle versjonene av spillet, men problemet ligger i at de ikke har hatt like strenge backups av alt av assets – det vil si ting som teksturer, 3D-modeller og lyder.

Sannsynligvis vil svært mye av spillet måtte bygges opp fra grunnen igjen, noe som vil ta tid. Det er også et langt større krav om hvor polert spillet og spillopplevelsen må være når det kommer fra Blizzard og ikke en «random» fangruppe.

Nostalrius-gjengen ble også positivt overrasket over hvor dedikerte fans av spillet Blizzard-sjefene var, der samtlige hadde spilt spillet religiøst siden oppstarten. Alle forstod alt av quests, spells og raid boss-angrep som ble nevnt under presentasjonen.

Avslutningsvis sier Nostalrius-teamet at dette var et førstemøte der det var lite sannsynlig at Blizzard ville ta en avgjørelse på om legacy-servere kommer, men at de skal holde kontakten videre.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3