Blizzard-ansatte streiket etter «Blitzchung»-utestengelse

10. oktober 2019 10:21

(PressFire.no): Blizzard har et aldri så lite PR-mareritt i lankene etter at selskapet tidligere denne uken utestengte den profesjonelle «Hearthstone»-spilleren Chung «Blitzchung» Ng Wai og trakk premiepengene han vant i Asia-Pacific Grandmasters-turneringen – for å ha vist sin støtte til Hong Kong-demonstrasjonene.

De siste dagene har det spisset seg til, der også politikere i flere land har fordømt selskapet for å føye seg for kommunistpartiet i Kina.

Les mer om saken her.

Nå har også flere ansatte gått mot sin arbeidsgiver. I morgentimene tirsdag arrangerte de en streik for å protestere mot det som har skjedd – og samlet seg utenfor kontorene til selskapet i Irvine, California, ved en statue som viser en Orc-kriger fra «World of Warcraft».

De ansatte dekket også flere slagord som omkranser statuen, blant annet et hvor det står «All Voices Matter» – «alle stemmer teller».

Til nettsiden The Daily Beast sier flere ansatte at de ikke er overrasket over hvordan selskapet har oppført seg de siste dagene.

- Tiltakene Blizzard gjorde mot spilleren var forferdelige, men ikke overraskende. Blizzard tjener mye penger i Kina, men nå er selskapet i en ekkel situasjon hvor vi ikke kan rette oss etter våre egne verdier, sier en av de ansatte.

- Jeg er skuffet, sier en annen ansatt, begge anonyme i frykt av reprisalier.

- Vi vil at folk over hele verden skal spille spillene våre, men man kan ikke gjøre slikt ved å være politisk nøytrale.

De ansatte samlet seg utenfor kontorene rundt klokka ti på morgenen, og gjennom dagen skal gruppen ha vokst til rundt 30 personer som holdt det gående til ettermiddagen. På Reddit postet bruker «standingwhk» bildet øverst i saken.

De ansatte skal også ha samlet underskrifter til et brev som kritiserer selskapet for håndteringen av saken, som de planlegger å gi til ledelsen.

Blizzard i USA har enda ikke kommet med en offisiell uttalelse ut over å sitere reglene for «Hearthstone»-turneringer som de mener Wai hadde brutt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3