- «Black Ops» overgår forhåndssalget av «Modern Warfare 2»

«Black Ops» kan gi Call of Duty-salgsrekord ved lanseringen i høst, spår analytiker.

12. juli 2010 12:14

Etter levenet som startet i vinter da grunnleggerne av Infinity Ward ble nødt til å rydde pultene sine og havnet i en rettslig tvist med sin tidligere arbeidsgiver Activision, er spillskaperne bak de mest suksessfulle Call of Duty-spillene ute av dansen. Vince Zampella og Jason West har allerede annonsert sitt nye spillstudio, Respawn Entertainment.

Det betyr at Treyarch, som har levd litt i skyggen av Infinity Ward, får sjansen til å skinne denne høsten. Tidligere har Treyarch lagd «Call of Duty 3» (2006), «Call of Duty: World at War» (2008) og stått bak ymse filmlisensspill.

I november lanseres «Call of Duty: Black Ops», et spill som allerede har skapt enorm interesse blant potensielle spillkjøpere. Og eksperter spår at lanseringen kommer til å overgå alle tidligere rekorder for denne spillserien.

BRAKSALG VED LANSERING?

Evan Wilson, analytiker hos Pacific Crest Securities, sier ifølge Industry Gamers at «Black Ops» kan bli en minst like stor suksess som «Call of Duty: Modern Warfare 2» – et spill som solgte nesten 5 millioner eksemplarer bare i løpet av det første døgnet etter lansering, og som har blitt omtalt som et av tidenes mest innbringende underholdningsprodukter.

Wilson tror at «Black Ops» kommer til å selge 12 millioner eksemplarer i løpet av julehandelen, en økning på 20 % i forhold til hans forrige prognose. Denne oppjusteringen skyldes at forhåndssalget av det neste Call of Duty har tatt av og faktisk ser ut til å overgå «Modern Warfare 2».

Likevel: Alt er ikke rosenrødt for Activisions største melkeku, ifølge Evan Wilson. Han tror at Infinity Ward-situasjonen ikke vil bety så mye på kort sikt, men at merkevaren kommer til å nå sin topp like rundt lanseringen av «Black Ops».

Activision har selv uttalt at alle Call of Duty-oppfølgere historisk sett har overgått forgjengeren i salg, men Wilson tror at «Black Ops» er den siste tittelen i denne serien som har sjanse til å klare noe slikt. Han spår samtidig at salget på sikt vil avta – etter en sterk lansering – og at «Modern Warfare 2» vil stå igjen som den mest suksessrike. Dette spillet har til nå solgt 16 millioner.

Ifølge Industry Gamers peker analytikeren på «økt konkurranse, svakere markedsføringseffekt og Infinity Ward-situasjonen» når han prøver å forklare hvorfor «Black Ops» på sikt ikke klarer å klå totalsalget til «Modern Warfare 2», og hvorfor trenden med Call of Duty-oppfølgere som slår forgjengeren i salg kommer til å avsluttes med «Black Ops» denne høsten.


«Call of Duty: Black Ops» lanseres 12 november til PlayStation 3, Xbox 360 og PC.

Her ser du E3-traileren:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3