BioWare utdyper dialogsystemet i «Dragon Age 2»

Slår tilbake mot påstander om at systemet har blitt «forenklet».

26. juli 2010 13:30

Vi skrev nylig om hvordan en IGN-artikkel forklarte om en forenkling i dialogsystemet i oppfølgeren til «Dragon Age: Origins», noe som naturligvis har skapt reaksjoner hos fansen. Nå har BioWare på det offisielle forumet valgt å kommentere dette nye systemet, og bedyrer at det ikke er så primitivt som IGN ga inntrykk av.

- Vi setter opp til fem valgmuligheter og fem etterforskningsmuligheter per dialognode. Det er også forskjell mellom valgene, når du faktisk velger noe, og vi gir deg muligheten til å uttrykke deg selv på forskjellige måter, noe jeg synes er ganske kult, skriver teknisk designer, Craig Graff fra BioWare, i et foruminnlegg og påpeker at dette er detaljer som selskapet ikke formelt har avslørt ennå.

MORALSKE VALG

Noen brukere har også fått inntrykket av at det bare er tre valg i dialogene når IGN forklarte de tre moralsymbolene som påvirker rollefiguren. Sjefsdesigner Mike Laidlaw prøver å oppklare noen misforståelser.

- Jeg er ikke sikker på hvor de har fått inntrykket av at det bare er tre valg i dialogen fra. Kanskje det var når jeg viste dem halve dialoghjulet med tre valg, som jo etterlater den andre halvdelen med flere valg.

- Det er også verdt å nevne er at vi ikke er låst til spesifikke symboler per sted i hjulet. Nei, nei. Vi er LANGT mer fleksible enn det. Vi er som gymnastikkutøvere, skriver Mike Laidlaw i et foruminnlegg.

BioWare-sjef David Gaider påpeker på forumet at demoen under Comic-Con var laget for å fokusere på spillets nye kampsystem - og derfor ikke inneholdt så mye dialog. Han skriver i tillegg at personlighetsvalgene i dialogen, som vises med moralsymboler, er langt mer komplekse enn det artikkelen gir inntrykk av.

«Dragon Age 2» utvikles til PC, PS3 og Xbox 360 og skal slippes mars. 2011.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3