Bettingselskap trekker seg fra avtalen med Norges E-sportforbund

- NIF har i praksis satt klubbene i en umulig posisjon.

10. mai 2020 12:13

(PressFire.no): E-sportforbundsagaen har fått en slags avslutning etter de siste dagene med turbulens. Deres utenlandske pengespillpartner har nå trukket tilbudet, som skal være verd flere titalls millioner.

- ComeOn! anerkjenner at e-sportsmiljøet ikke står samlet rundt avtalen, og at et slikt samarbeid er helt avhengig av bred legitimitet for å være attraktiv for begge parter, skriver selskapet i en pressemelding.

- ComeOn! er av den klare oppfatning at det ikke er forsvarlig å be norsk e-sport velge side med bakgrunn i en sponsoravtale. Miljøet må få lov til å samle seg frivillig under èn og samme fane, til beste for spillerne og alle entusiaster.

Bettingselskapet sier Norges Idrettsforbund har satt klubbene i en «umulig posisjon».

- Oppsigelsen av sponsoravtalen kommer også som en konsekvens av at Norges Idrettsforbund (NIF) valgte å true klubber med bortfall av både tippemidler og momskompensasjon hvis de ikke meldte seg ut av e-sportforbundet.

- NIF har i praksis satt klubbene i en umulig posisjon, hvor et kommersielt samarbeid blir satt opp mot en politisk agenda, og det ønsker ikke ComeOn! å være en del av.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3