Bethesda under hard kritikk etter å ha spinket på spesialutgavene til «Fallout 76»

Oppdatering: Gir etter under presset - nå får alle byttet baggen.

4. desember 2018 11:10

Oppdatering 4. desember:

Det ser ut som det hele endelig har løst seg, og Bethesda har gitt etter under presset.

I en Twitter-melding skriver Bethesda at de har startet opp produksjonen, og at alle som har fått den tarvelige nylonbaggen kan gå inn på en nettside og registrere seg for å få tilsendt den riktige versjonen.

Dette etter at det ble klart at YouTube-personligheter hadde blitt sendt ut på et event for å teste spillet - hvor de faktisk hadde fått en skikkelig veske lagd av kanvas.

Under følger den opprinnelige saken fra 29. november:

Plastikkpose-aktig.

(PressFire.no): «Fallout 76»-lanseringen har kommet og gått, og det med en miks av skuldertrekk og negative tilbakemeldinger fra spillere og kritikere verden over.

Bugs, tilkoblingsvanskeligheter og litt slapt innhold har gjort at spillet har fått sånn bob-bob anmeldelser, og flere har ropt på at utvikler Bethesda må bli flinkere til å kommunisere endringer og tillegg som skal komme.

Nå har også de mest ihuga fansen blitt forbanna, for spesialutgaven av spillet, den såkalte «Power Armor»-versjonen, var ikke helt slik som den var lovet.

Pakken skulle inkludere spillet, et kart, figurer fra spillet, en hjelm og en kanvas-bag til å ha alt i. Prisen var rundt 200 dollar, eller rundt 1700 kroner.

Men da folk mottok den så de at baggen  slett ikke var lagd av kanvas (et slitesterkt stoff som brukes i blant annet seil og ryggsekker), men heller en langt billigere nylon-variant. Det i seg selv var ille nok, men responsen fra Bethesda da folk klagde satte sinnene i kok.

I en e-post som har gått runden i sosiale medier, skal en kundekonsulent ha svart en misfornøyd kjøper på ...heller lite PR-vennlig vis:

- Beklager at du er misfornøyd med baggen. Baggen som ble vist i media var en prototype som var for dyr å lage. Vi har ingen planer om å gjøre noe med det, skriver Bethesdas nettbutikk-support i e-posten.

Svaret er omtrent så lite trivelig at det er lett å tro at dette kunne være fabrikkert, men nå har også Bethesda gått ut på Twitter og beklaget den ynkelige kvaliteten på baggen.

- Vi forstår og respekterer at det er skuffelse med baggen i «Power Armor Edition». Vi beklager, skriver de på Twitter. På Reddit skriver selskapet at den ansatte som besvarte mailen var en innleid ekstern part, og at personen ikke hadde riktig informasjon – men at det var riktig at de gikk for nylonvarianten.

Som plaster på såret tilbyr selskapet 500 Atmos, premium-valutaen i «Fallout 76» til en verdi av knappe førtilappen, uten at det har stilnet kritikerne nevneverdig.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3