Betal hva du vil for disse spillene

Og bestem hvem som skal få pengene.

15. april 2011 17:08

Tidligere denne uka lanserte det finske spillselskapet, Frozenbyte, en ganske unik salgskampanje – betal hva du vil for de tre PC-spillene studioet har laget, og bestem hvem som skal få pengene.

Kampanjen, som kalles «The Humble Frozenbyte Bundle», har nå vist seg å være en gigantisk suksess. Over 100.000 spillere har sikret seg pakken og det har kommet inn 500.000 dollar på 48 timer. 

Studioet slapp i fjor plattformspillet «Trine» til PC og PlayStation 3, men det samme studioet har også stått bak «Shadowgrounds» og «Shadowgrounds: Survivor». Nå kan du sikre deg alle disse tre spillene til enten Windows, Linux eller Mac, og du kan betale hvor mye du vil.

Når du betaler velger du også hvem som skal få pengene dine. Du kan velge å gi pengene til utviklerne selv, eller en veldedig organisasjon. Eller så kan du dele det opp slik at alle for en del av kaka.

Les også: Vår anmeldelse av «Trine».


Les også: Intervju med «Trine»-utvikleren. 

På nettsiden til kampanjen ligger det også statistikk som viser hvilke plattformer som er mest populære, men også et gjennomsnitt av hva som har blitt betalt. Ifølge statistikken kommer det også frem at Linux-brukerne er de som betaler mest for pakken, faktisk betaler de i gjennomsnitt stort sett dobbelt så mye som de andre plattformbrukerne.

På nettsiden finnes også en liste over de 10 spillerne som har betalt mest for pakken. I skrivende stund har en som kaller seg «Now what. Garry?» som  har valgt å betale hele 2000 dollar for pakken, noe som utgjør godt over 10.000 norske kroner med dagens kurs. 

I tillegg til å få de tre spillene, vil du også få soundtrackene til spillene med på kjøpet. Og som ikke det var nok får du også en prototype på spillet «Jack Claw» til Windows og et nytt spill som heter «Splot».

Kampanjen vil vare i rundt 11 dager til og nettsiden har en nedtelling som viser nå kampanjen tar slutt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3