Best i '09: PC og håndholdt

Hva ble årets beste PC-spill og mest minneverdige portable moro?

18. desember 2009 15:46

Vi har i dag kommet frem til de beste PC- og håndholdtspillene fra 2009. En av forhåndsfavoritttene, «The Legend of Zelda: Spirit Tracks», ble sluppet for bare noen dager siden - og slikt kan kanskje pårvirke?

PC-spillene vi har nominert er enten utgivelser som er myntet spesifikt på denne plattformen eller titler som kun kan spilles på PC.

Her finner du alle kåringene våre så langt.

PS: Nederst i denne saken ser du hvordan prosessen frem mot kåringene våre har foregått.

I morgen fortsetter vi med rollespill og de beste nedlastbare titlene fra 2009, før vi søndag avduker det som står igjen som årets beste spill uansett sjanger.

ÅRETS HÅNDHOLDTE

Vinner:


«Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story»

Disse var også med i diskusjonen men nådde ikke helt opp:


«The Legend of Zelda: Spirit Tracks»
«Grand Theft Auto: Chinatown Wars»
«Professor Layton and Pandora's Box»
«Holy Invasion of Privacy Badman! What Did I Do To Deserve This?»
«PixelJunk Monsters Deluxe»
«Henry Hatsworth In The Puzzling Adventure»
«LittleBigPlanet (PSP)»
«Rock Band: Unplugged»

Selv med et solid Zeda-eventyr til DS friskt i minne, var det en annen Nintendo-kjenning som stakk av med denne prisen.

I første rekke fordi «Mario & Luigi: Bowser’s Story» er et innoverende og uforutsigbart håndholdteventyr, et spill som aldri slutter å overraske og fascinere, og som snur opp ned på noen spillkonvensjoner på veien. Og du finner knapt et DS-spill som inneholder like mye variasjon.

Rollespillelementene er tilgjengelig og måten du må bruke begge skjermene, stylusen og mikrofonen på får deg garantert til å glise bredt mens du spiller.

Den tredje utgivelsen i denne serien er det beste, og ble en relativt klar vinner i en kategori med sterk Nintendo-dominans. Både «Professor Layton and Pandora’s Box», «Henry Hatsworth in the Puzzling Adventyre», samt «GTA: Chinatown Wars» (som også finnes til PSP), var verdige utfordrere – men «Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story» befinner seg i en egen liga.

ÅRETS PC-SPILL

Vinner:


«Dragon Age: Origins»

Disse var også med i diskusjonen men nådde ikke helt opp:


«The Sims 3»
«Football Manager 2010»
«Plants vs Zombies»
«Zeno Clash»
«Armed Assault 2»
«Men of War»
«Empire: Total War»
«Machinarium»

Dette var en relativt enkel avgjørelse. «Dragon Age: Origins» er et fantastisk spill, og flere av våre anmeldere holder dette som et av de beste spillene som har kommet ut i år.

Spillet har kommet ut til både Xbox 360 og PlayStation 3, men vi valgte likevel å definere dette som en PC-tittel. Det er på denne plattformen spillet virkelig kommer til sin rett. (BioWare har forresten nylig annonsert at det kommer ut en versjon til Mac i disse dager - to versjoner faktisk: Én med mye ekstrainnhold og én litt mer nedstrippet).

Rollespillet traff midt i hjerterota hos de som har ventet på et godt RPG i ånden til klassikeren «Baldur’s Gate». Det fikk vi i «Dragon Age: Origins». «The Sims 3» og «Football Manager 2010» fikk forresten noen stemmer, men det var på ingen måte nok til å vippe BioWares gigantspill ned fra tronen.

Hvordan har vi gått frem for å kåre de beste spillene fra 2009?

* Først ba vi våre anmeldere om å nominere favorittspill i hver av kategoriene.

* Etter å ha telt opp hvem som nominerte hva, møttes vi til en dag preget av julebrus, pepperkaker og ikke minst; intense diskusjoner – primært om spillene vi skulle evaluere og finsikte.

* Noen nominerte spill ble brutalt skrelt bort fra listen, andre fant en naturlig plass i et favorittsjikte, inntil vi følte vi satt igjen med spill innen hver sjanger som var reelle utfordrere – og disse ble igjen dissekert ned til vi satt igjen med en vinner. De øvrige, som ikke nådde helt opp, er med i denne oppsummeringen, i tilfeldig rekkefølge.

'* Når det gjelder beste PC-spill har vi tatt utgangspunkt i titler som bare finnes på denne plattformen, eller som er klart best på PC.

* Denne demokratiske fremgangsmåten har sin pris, men er like fullt metoden vi satte pris på for å finne 2009s beste spill. Selv om de fleste av oss har spilt mye, føler vi at PressFire-redaksjonen samlet har mer bredde og spisskompetanse enn om vi skulle kjørt en kåring basert på enkeltes preferanser – også kjent som Kim Jong-il-metoden.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3