Ber russiske myndigheter undersøke «FIFA 17» for «homoseksuell propaganda»

Parlamentsmedlemmer mener EAs LGBT-støtte er lovstridig.

6. desember 2016 12:29

(PressFire.no): I forbindelse med Rainbow Laces-kampanjen, hvor britiske fotball- og rugbylag knyttet regnbuefargede lisser i skoene i solidaritet med homofile, bifile og transpersoner innen sportene – og fans.

I den forbindelse ga EA ut regnbuefargede spillerskjorter du kunne bruke i «FIFA Ultimate Team» i «FIFA 17».

Det har fått russiske parlamentsmedlemmer til å se rødt. De mener det er skadelig for barns helse og utvikling om de blir utsatt for «informasjon som promoterer ikke-tradisjonell seksuell omgang».

Derfor har flere av de formelt bedt Roskomnadzor, det russiske medietilsynet, om å starte en undersøkelse for å se om «FIFA 17» bryter med landets strenge og svært kontroversielle lover mot «homoseksuell propaganda».

Til den russiske avisen Izvestia sier tidligere kunstløpverdensmester og nåværende parlamentsmedlem Irina Rodnina at myndighetene nå bør se på distribusjonen av spillet rundt om i Russland.

- Hver stat har sine egne lover og regler. Disse må følges, sier Rodnina, og impliserer at spillet dermed kan bli bannlyst om ikke endringer blir gjort.

Også kommunistparti-medlem Valery Rashkin hiver seg på, og sier til avisa at myndighetene må tvinge EA til å gjøre endringer i koden på spillet eller endre aldersmerkingen på det. Skulle EA nekte, må sanksjoner innføres, mener han.

Lovgivningen i landet har møtt sterke internasjonale reaksjoner etter innføringen i 2013. I 2015 la kommunistpartiet frem et forslag om ytterligere innskjerpninger, med bøter og fengselsstraff for menn som snakker om sin homoseksualitet i offentlighet.

Kvinner, mener kommunistpartiet, skal ikke ha samme restriksjoner fordi «de er mer drevet av følelser».

Landet bestemte seg i 2014 for å sette 18-årsgrense på «The Sims 4» fordi du kunne ha homofile forhold i spillet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3