Ber retten om å stanse alt salg av Oculus Rift

Zenimax mener 4,1 milliarder i oppreisning ikke var nok.

25. februar 2017 21:39

(PressFire.no): Tidligere denne måneden kom det en kjennelse i søksmålet Zenimax (som eier Bethesda) hadde mot Oculus (som lager VR-headsettet Rift).

Der ble Oculus dømt nedeom og hjem på en rekke punkter. Blant annet fant retten at John Carmack hadde stjålet med seg programvare, og at Oculus-grunnlegger Palmer Luckey hadde brutt en fortrolighetsavtale med Zenimax.

Oculus og sjefene ble dermed dømt til å betale til sammen 4,1 milliarder kroner i erstatning. Men Zenimax gir seg ikke der.

- Juryens dom om utbetaling, stor som den er, er ikke nok for at de tiltalte vil slutte å overtre opphavsretten, skriver de i et nytt rettsdokument (via Polygon).

- Bare minutter etter kjennelsen, gikk Facebook-sjef Sheryl Sandberg ut offentlig og sa at kjennelsen på en halv milliard dollar «ikke ville ha noen påvirkning på Facebooks finanser».

Oculus ble dømt for å ha brutt opphavsretten ved å ha benyttet seg av kode som tilhørte Zenimax. Derfor vil nå Zenimax be retten om å stanse alle salg av Oculus-produkter som bruker denne koden.

Dette innebefatter alt av programvare for Oculus sine pc- og mobilprodukter (Rift og Gear VR), i tillegg til implementeringen av Oculus-støtte i programmer som Unreal Engine og Unity Game Engine.

Dersom retten ikke ønsker å stanse salget, ønsker Zenimax i det minste å få en bit av kaka i form av kompensasjon for alt som selges.

- En pågående avgift på tjue prosent for minst ti år med omsetning for produktene som inneholder Zenimax sin intellektuelle eiendom vil være passende.

Oculus har planlagt å anke dommen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3