Ber om unnskyldning for å ha konstruert falskt terrorangrep

13. oktober 2015 10:43

(PressFire.no): Nylig skreiv vi om markedsføringsstuntet i anledning slippet av det nye «Call of Duty»-spillet som skapte sterke reaksjoner.

Spillgiganten Activision endret navnet på Twitter-kontoen til «Call of Duty», som har nesten tre millioner følgere, for å fremstå som en troverdig nyhetskanal og la så ut en «nyhet» om et terrorangrep i Singapore.

Reaksjonene lot ikke vente på seg og flere påpekte at det har vært flere hendelser i det siste som ligner.

– Liverapportere om et falskt terrorangrep, og det i dagens klima – hva kunne egentlig gå galt, spurte en bruker sarkastisk.

– Ikke laget for å få oppmerksomhet

Foruten en melding om at dette var et lite innblikk i historien i spillet har spillgiganten vært taus om stuntet - før nå.

Det er imidlertid ikke markedsavdelingen i Activision som endelig kommenterer markedskampanjen, men utviklerne selv hos Treyarch.

– Her er mitt syn – og igjen, jeg er bare en enkel regissør som ikke er involvert i markedsføringen i det hele tatt, forteller Jason Blundell til IGN og fortsetter:

–  Likevel, det var absolutt ikke gjort for å få oppmerksomhet. Personlig er jeg veldig lei meg for om noen har sett på det og fått feil inntrykk, fordi det var virkelig ikke ment på den måten.

Videre påpeker han at det var gjort i deres kanal og det var for å snakke om historien.

– Jeg tror vi var like sjokkert som alle andre da det smalt, fordi i essens forventet vi oppmerksomhet rundt historien.

Skapt overskrifter før

Dette er imidlertid ikke første gang «Call of Duty»-serien skaper overskrifter – i Call of Duty: Modern Warfare 2» kan du delta i en terroraksjon på flyplassen i Moskva hvor du kan skytte hundrevis av uskyldige. Det er imidlertid valgfritt om du vil skyte uskyldige i scenen.

I «Call of Duty: Modern Warfare 3» finnes også en filmsekvens hvor man følger en familie som blir sprengt i en terrorhandling i London.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3