Belgiske myndigheter har likevel ikke trukket en slutning om loot crates

Dementerer nyhetssak.

22. november 2017 19:19

(PressFire.no): Tidligere i dag kom nyheten om at Belgia hadde konkludert etterforskingen sin av «Star Wars: Battlefront II» og loot crates-systemet der (og i andre spill).

Ifølge nyhetskanalen VTM hadde lotteritilsynet kommet til en beslutning om at disse kassene var som gambling å regne. Men slik var det altså ikke.

I et intervju med den belgiske spillnettsiden RTBF.be går nå styreleder i lotteritilsynet, Etienne Marique, ut og dementerer at de har trukket en konklusjon enda.

I stedet sier Marique at kommentaren stammer fra da tilsynet startet undersøkelsen sin, og dermed virker det som om VTM var litt uheldig i formuleringen, som sa at dette var avgjørelsen tilsynet hadde tatt.

Flere internasjonale nettsider (inkludert oss selv), kjørte artikkelen i god tro.

Så langt har tilsynet bare kladdet ned en oversikt over problemet med penger i onlinespilling, kunne Marique forklare.

Dette endrer ikke nødvendigvis direkte på uttalelsen til Belgias justisminister, som sa at kombinasjonen gambling og spill er uheldig for barn, at landet ønsker å forby praksisen og at de ønsker å ta det hele opp til EU.

Men satt i lys av at deler av artikkelen til VTM ikke stemte, bør vi kanskje også være litt var på at han kanskje ikke hadde all informasjon da han ble bedt om en kommentar.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3