Belgisk lotteritilsyn etterforsker «Battlefront II» og «Overwatch»

16. november 2017 14:03

(PressFire.no): Det blåser storm rundt «Star Wars Battlefront II» og hvordan Electronic Arts har implementert mikrotransaksjoner.

Nå kommer også meldingen om at det belgiske lotteritilsynet har begynt å se på både «Star Wars: Battlefront II» og «Overwatch» for å se om de bryter med reglene i landet, det melder den belgiske nyhetssiden VTM.

- Kan føle seg presset

Styreformann i kommisjonen, Petter Naessens, påpeker at eskene man kan kjøpe for penger har tilfeldig innhold.

Myndighetene i landet skal være spesielt bekymret for barna spillene er markedsført mot, hvor Naessen mener at barna kan føle seg presset til å bruke mye penger.

Riktignok – hvis belgiske myndigheter ender opp med å slå ned på «Star Wars: Battlefront II» og «Overwatch», så er det svært mange andre spill som også må holdes ansvarlige. Såkalte loot boxes, eller tilsvarende løsninger, har blitt svært vanlig i spillbransjen.

EA: - Ikke gambling

I en uttalelse til Gamespot mener Electronic Arts at det ikke kan sammenlignes med gambling.

- Å lage en rettferdig og morsom opplevelse er helt kritisk for EA. Boks-mekanikken i «Star Wars: Battlefront II» er ikke gambling. En spillers mulighet til å ha suksess i spillet er ikke avhengig av å kjøpe bokser. Spillerne kan også gjøre seg fortjent til bokser gjennom spillet og ikke bruke noen penger i det hele tatt. Når de har fått boksene er det en garanti for at den inneholder innehold som kan bli brukt i spillet, heter det fra Electronic Arts.

Bråk rundt flere spill

Det har også blåst rundt «Counter-Strike: Global Offensive», som har hatt lignende systemer og det har oppstått tredjeparts gamblingtjenester utenom.

Dette spillet er imidlertid alt innhold man kan få tak i kun kosmetiske, i motseting til «Star Wars: Battlefront 2», hvor det påvirker egenskaper i spillet.

I fjor oppsto det flere søksmål hvor systemet rundt spillet var emnet - inkludert spillselskapet bak spillet, Valve.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3