Bekreftet: Dataspill kommer til Netflix

Vil legges til uten ekstra kostnad.

21. juli 2021 01:32

​(PressFire.no): For noen dager siden ble det klart at Netflix ansetter tidligere EA og Oculus-toppsjef Mike Verdu for å hjelpe til med en spillsatsing, og ryktene svirret dermed rundt hva deres planer skulle være.

Nå bekrefter selskapet at de kommer til å tilby også spill via sin film- og tv-strømmetjeneste. Det er i et brev til sine investorer at første drypp med informasjon kommer.

– Vi er også i en tidlig fase for videre ekspansjon inn i spill, der vi bygger fra tidligere erfaringer med interaktivitet, skriver Netflix og peker til «Black Mirror Bandersnatch» og «Stranger Things»-spillene deres.

– Vi ser på spill som en ny innholdskategori hos oss, på samme måte som vår ekspansjon inn i originale filmer, animasjoner og ikke-skriptet TV.

Videre skriver Netflix at spillene vil legges til som en del av dagens abonnement uten tillegg i prisen. Det skal primært være snakk om spill til mobiler.

– Siden vi er nesten et tiår inn i pushet vårt for originalt innhold, synes vi tiden er kommet for å lære mer om hvordan våre brukere verdsetter spill.

Ingen info om kommende titler så langt, ei heller når vi kan forvente at disse dukker opp på tjenesten. Heller ikke hvordan de skal være spillbare er klart – vil det være en nedlasting? Strømming?

Tidligere i år ble det også klart at Sony har inngått en avtale med Netflix for blant annet «Uncharted»-filmen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3