Bekrefter oppfølger til «Alan Wake»

- Men det dreier seg ikke om «Alan Wake 2».

10. mai 2011 12:40

I fjor kom endelig «Alan Wake» til Xbox 360, det mørke, nifse spillet som det tok fem år å få ferdig. Denne «psykologiske actionthrilleren», merkelappen som Remedy selv mener passer best, lar oss stifte bekjentskap med forfatteren Alan og kona Alice som reiser på ferie til Bright Falls i Washington.

I en Stephen King-inspirert historie opplever vi både at Alice forsvinner på mystisk vis, Alan jages av ekle busemenn gjennom skog og mark, og den plagede forfatteren får dessuten noen heftige blackouts. Vår anmelder satte pris på den slags og trillet en femmer på terningen.

Og snart kommer det en oppfølger, bekrefter Remedys Oskari Häkkinen til Eurogamer.

«Alan Wake» med Kinect-støtte?

- Fansen vil bli opprømte over å finne ut at, ja, det kommer mer «Alan Wake». Men for å være helt tydelige – og unngå misforståelser: Dette neste kapitlet i Wake-historien vil ikke bli «Alan Wake 2». Det er heller ikke snakk om en ny nedlastbar utvidelse, sier Häkkinen.

- Resten får vi spare litt på, til den offisielle annonseringen, da vi faktisk kommer til å vise dere.

Häkkinen sier videre at en del av det finske studioet har vært i sving med dette nye prosjektet i noen måneder, og foreløpig vil han ikke si noe om hvilke plattformen kommer til, lanseringstidspunktet som er planlagt eller si noe om pris. Men antyder at høsten 2011 kan være en mulighet.

Måten han ordlegger seg på gjør at Eurogamer konspirerer om dette kan dreie seg om en Kinect-tittel? (Häkkinen vil ikke si noe om pris, «en liten del av teamet har jobbet med dette i noen måneder», det er ikke en tradisjonell oppfølger - «mulig lansering høsten 2011»...).

- Dette blir noe som definitivt kommer til å gi mer til Wake-fansen, men like viktig også gir spillere som ikke er familiær med serien sjansen til å hoppe om bord.

I går lekket det opplysninger om at det jobbes med en slags oppfølger. Häkkinen bekrefter at dette nå er grunnen til at Remedy går ut med informasjonen, litt før planlagt.

Får vi den offisielle avdukingen på E3-spillmessen i begynnelsen av juni?


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3