Bekrefter: E3 er over og ut for alltid

12. desember 2023 18:22

(PressFire.no): E3, Electronic Entertainment Expo, har i en årrekke vært The Happening for dataspillentusiaster, bransjefolk og presse.

Det var her nyhetene om spill som regel smalt aller hardest, med store og ekstravagante presentasjoner som nådde ut til millioner fra de største spillselskapene.

Men de senere årene har det vært slappere og slappere oppmøte på messa, som ble mindre og mindre relevant.

Etter at Sony meldte at de ikke lenger ville være med i 2018, virket det som om det var umulig at showet kom tilbake – spesielt etter at flere og flere begynte å gjøre som Nintendo og kjøre egne «Direct»-sendinger, altså online-presentasjoner av spillene sine.

Pandemien ble den siste spikeren i kista, og nå melder arrangøren ESA at showet er over.

For alltid.

– Etter mer enn to tiår som arrangør av et event som har vært en sentral aktør for å vise fram den amerikanske og globale spillbransjen, så har ESA bestemt seg for å slutte med E3, sier nåværende ESA-president Stanley Pierre-Louis til The Washington Post.

– Vi vet at hele spillindustrien, spillere og utviklere har mye lidenskap for E3, og vi deler den lidenskapen. Vi vet det er vanskelig å si farvel til en høyt elsket arrangement, men det er den riktige tingen å gjøre nå som industrien har nye måter å nå ut til fans og partnere på.

Pierre-Louis sier at avgjørelsen kommer fordi online-tilværelsen de siste årene har gjort at det ikke lenger er nødvendig med en samlende messe på samme måte.

Samtidig har flere andre aktører tatt over stafettpinnen på de klassiske pressekonferansene som var E3s store høydepunkt for de som satt hjemme.

For eksempel har Summer Games Fest, The Game Awards og Gamescom blitt arenaer der nye spill vises for førse gang – i tillegg til at Sony, Nintendo, Microsoft og andre aktører kjører sine egne sendinger.

Den første utgaven av E3 var i 1995, og inneholdt kanskje det mest legendariske E3-øyeblikket – da Sony sementerte fallet til Sega og Atari med å si ett tall inn i mikrofonen.

Om du vil mimre litt om E3-øyeblikker var undertegnede med på Nerdelandslaget om nettopp det for noen måneder siden. Den kan du høre her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3