Bekrefter dedikerte servere for «Battlefield 3»

DICE har hovedprioritet på PC-versjonen.

11. februar 2011 09:41

Det blir støtte for dedikerte servere hos PC-versjonen av «Battlefield 3». Det bekreftes av DICE i det nyeste Game Informer-magasinet. Produsenten for spillet, Patrick Bach, beskriver også at utviklingsprosessen er fokusert på PC-versjonen.

- Vi utvikler ikke spillet for konsoll og bare lager en port av det over til PC - det er ikke slik vi gjør ting her. Vi utvikler det for PC og så fikler vi med det slik at det fungerer på konsoll, sier Bach.

Konkurransen for den mest populære krigspillserien begynner å ta seg opp med lanseringen av «Battlefield 3». Med bekreftelsen av dedikerte servere, fortsetter DICE tradisjonen med å kjøre online-kamper på sine egne servere. I motsetning til «Call of Duty»-serien, som har gått for «peer-to-peer»-løsningen hvor den som «hoster» serveren oftest har fordelen. Unntaket er Treyarch’s «Call of Duty: Black Ops» som tilbyr dedikerte servere på PC, men som du må betale for.

DICE har tidligere mobbet Infinity Ward for valget om å ikke bruke dedikerte servere til «Call of Duty: Modern Warfare 2».

Dedicated servers FTW. Alt som sikrer en bedre onlineopplevelse er en selvfølge å inkludere i spillene våre, skrev Battlefield-produsent Karl Magnus Troedsson på sin Twitter - etter at Infinity Ward måtte ta mye kritikk for mangelen på dedikerte servere.

Dedikerte servere til konsollversjonen er ikke bekreftet. «Battlefield 3» kommer ut en gang denne høsten til PC, PlayStation 3 og Xbox 360.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3