«Bejeweled» og «Peggle» på blå resept?

- Hjelper mot depresjon, slår undersøkelse fast.

17. februar 2011 12:29

En testgruppe bestående av 59 mennesker, alle med ulike former for depresjoner, ble satt til å spille «Bejeweled 2», «Peggle» og «Bookworm Adventures» i et bestemt antall timer hver dag. 

En «kontrollgruppe» fikk en annen type stimuli – disse måtte nemlig bruke tilsvarende tid med nettsidene til National Institute of Mental Health, der de kunne lese seg opp på symptomer om sin egen lidelse.

Etter en måneds tid fant man ut at gruppen som hadde spilt de fargesprakende, morsomme spillene hadde fått redusert symptomene med 57 prosent. 

- Resultatene av denne undersøkelsen demonstrerer tydelig verdien av visse casual-spill når man ser på signifikante, positive effekter ved humør- og angstnivå hos mennesker som lider av alle typer av depresjoner, konkluderer Dr. Carmen Russoniello, som ledet forsøkene ved East Carolina University.

Hun understreker at disse testpersonene ikke fikk noen signifikante bivirkninger som følge av spillingen – og går så langt som at hun anbefaler at leger henviser til en slik type behandling.

- Tatt i betraktning at bare 25 prosent av folk som lider av depresjon får behandling, virker det klokt å gjøre disse billige spillene tilgjengelige for dem som trenger de, uttaler hun. 

- De burde bli gjort tilgjengelige hos helseklinikker, forsamlingshus, medisinske nettsider og bli utdelt av terapauter, fortsetter doktoren.

Dette er forøvrig det samme universitetet som i fjor hevdet at «Peggle» og «Bejeweled» har en effekt for å motvirke Alzheimers. Også den gang var Dr. Carmen Russoniello sentral i «forskningen».

NB! PopCap Games, som utvikler de tre spillene som ble brukt i den nye undersøkelsen, har bidratt til å stable denne forskningen på beina.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3