«Bayonetta»-skaperne står bak neste «Metal Gear»

De nye utviklerne gjør «Metal Gear Rising: Revengeance» til et mer intenst og actionbasert spill.

11. desember 2011 18:50

(PressFire.no): Brikkene er i ferd med å falle på plass rundt det neste spillet i «Metal Gear»-universet, og i forbindelse med nattens Video Game Awards er en ny trailer sluppet (se den nederst i artikkelen).

Opprinnelig var spillet annonsert som «Metal Gear Solid: Rising», men nå er spill og tittel blottet for «Solid». Tittelen er nå snarere bekreftet som «Metal Gear Rising: Revengeance». 

Utvikles av Platinum Games

Historien og filmsekvenser tas som ventet hånd om av Kojima Productions, under spillegenden og seriens skaper Hideo Kojima. Men det er ikke disse som står for spillets gameplay.

Det er Platinum Games, teamet bak blant annet det lovpriste «Bayonetta», som utvikler spillet.

Renskåret action

- Etter at Platinum Games kom om bord, valgte vi å legge historien til flere år etter «Metal Gear Solid 4», for å gi dem større mulighet til å vise frem hva de kan gjøre med serien, heter det på spillets offisielle nettsted.

Det foregår nå i en setting der kyborger sprer seg ut i verden, og i skoene til Raiden, som selv er en kyborg, har du en hel del overmenneskelige fiender å hakke i småbiter. Det blir med andre ord supermenneske versus supermenneske, og etter gameplayet i traileren å dømme, blir det ikke mye pusterom.

På nettstedet avslører de at dette blir et utsving fra «Metal Gear Solid»-serien, der snikingen som serien er kjent for, er ofret til fordel for renskåren og intens action. Det loves likevel at spillet er tvers igjennom «Metal Gear».

Kojima virket for øvrig ikke særlig fornøyd med talen sin under Video Game Awards, der han forsøkte så godt han kunne å tale på engelsk, men glemte ord og setninger. Etter showet tvitret han: «Oh man, I messed it up. Can not go back to Japan…».  

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3