«Battletech»-skaper får sparken etter seksuell trakassering

Innrømmer at alle anklager er sanne.

8. juni 2018 12:56

(PressFire.no): En av designerne på «Battletech», Tyler Carpenter, innrømmer å ha bedrevet omfattende seksuell trakassering av medarbeidere og har nå fått sparken i Harebrained Schemes.

Det skjer etter at seks kvinner tok til mikrobloggenettestedet Twitter for å dele sine historier.

Carpenter skal ha vært svært pågående mot kvinnene, hvor han har kommentert kroppene deres og flere av dem har måttet avvise ham gjentatte ganger.

Flere av kvinnene beskriver også en frykt for karrieren sin fordi han hadde nettverk med ledere.

Til Waypoint.vice.com innrømmer han selv at alle anklagene stemmer, men at han ikke husker dem alle eller ikke husker dem helt likt som de nå blir gjenfortalt. Men de sammenfallende historiene og opplevelsene vitner om at det er han som husker feil, mener han.

- Jeg såret, manipulerte og forurettet hver eneste av anklagerne på grunn av min egen egoisme, tankeløshet og behov for bekreftelse.

Dette kommer etter at den svenske strategigiganten Paradox Entertainment nylig kjøpte studioet.

I en uttalelse fra Harebrained Schemed heter det at da de fikk høre om anklagende valgte de å sende alle de ansatte hjem mens de etterforsket.

Videre skriver de at de har valgt å sparke en ansatt med umiddelbar virkning, og at de er forpliktet til et trygt arbeidsmiljø for alle ansatte.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3