«Battlefield 3», nå uten Origin

Crackinggruppe hjelper deg å spille uten.

4. november 2011 08:30

Hvis du vil spille «Battlefield 3» på pc er du nødt til å gjøre det gjennom Electronic Arts digitale spillbutikk – Origin.

Systemet er en viktig brikke i spillgigantens nye digitale distribusjonsmodell, men har blitt anklaget for å spionere på deg.

Det er den tyske avisen Spiegel som har trykket en liste med punkter fra brukervilkårene til Origin som kan være i strid med tysk lov, skriver Eurogamer.net.

Der godtar brukeren at EA får tilgang til til andre EA-produkter uten å gi beskjed til brukeren, men også å dele informasjon med partnere. Resultatet var at mange spillere valgte å levere spillet tilbake for å få pengene tilbake. EA i Tyskland så seg til slutt nødt til å oppdatere brukervilkårene.

I tillegg har systemet også vært ustabilt og lite pålitelig – spesielt i forbindelse med «Battlefield 3»-lanseringen forrige uke, hvor spillere fra hele verden hadde store problemer med å få spille.

Nå tar imidlertid den legendariske crackinggruppen Razor 1911 affære – de har sluppet en fil som gjør at det er mulig å kjøre «Battlefield 3» uten Origin. I slippdokumentet velger gruppen å kalle Origin for en trojaner.

Likevel vil de ikke oppfordre til piratkopiering:

- Dette slippet er dedikert til våre fans rundt hele verden som kjøpte spillet på lovlig vis og ikke vil installere trojaneren fra Eletronic Arts for å spille online, står det i dokumentet.

Selve fremgangsmåten består kun i å erstatte en fil på pc-en og fungerer kun med et kjøpt eksemplar av spillet. Det er imidlertid usikker hvor lenge det vil fungere før Electronic Arts har tatt affære. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3