«Battlefield 1942», «Bad Company 2» og «Battlefield 3» slås sammen

I «Battlefield Portal» kan alle lage «Battlefield»-salat. 

(PressFire.no): Electronic Arts og DICE hintet kryptisk til at den ene modusen i kommende «Battlefield 2042» vil falle i smak hos dem med spesielt forhold til klassiske «Battlefield»-spill.

Det gikk også rykter om at DICE LA, nå Ripple Effect, jobbet med en slags samling av klassikerne.

Nå avsløres denne delen av spillet som «Battlefield Portal» - et skaperverktøy basert på «Battlefield 1942», «Battlefield: Bad Company 2» og «Battlefield 3».

«Battlefield»-fusion

Med det svært fleksible nettbaserte verktøyet kan man med systemet skreddersy sin helt egen «Battlefield»-opplevelse med regler, logikk, kart, våpen og utstyr fullstendig på tvers av de tre spillene.

På lansering er det seks kart fra klassikerne som blir tilgjengelig og inkluderer Caspian Border («Battlefield 3»), Noshar Canals  («Battlefield 3»), Battle of the bulge («Battlefield 1942»), El Alamein («Battlefield 1942»), Arica Harbor  («Battlefield: Bad Company 2»)og Valparaiso («Battlefield: Bad Company 2»).

I tillegg blir de (til nå) syvannonserte  kartene fra «Battlefield 2042» tilgjengelige

Det hører også med til historien at kartene har blitt pusset opp og i noen tilfeller endret for å åpne for flere spillere – opptil 128 spillere (64 på PS4 og Xbox One).

Ditt «Battlefield»

I en sending fikk vi se verktøyet i aksjon og hvor enkelt utgangspunktet er, men hvor detaljert man kan gå til verks.

Man kan bruke et enkelt hjelpemiddel for å sette opp regler og oppsett – nærmest som et custom game – men man kan også gå veldig nøye ned på detaljnivå med systemets visuelle logikk-baserte scriptsystem.

Det virker egentlig ikke å være særlig grenser for hvor mye variasjon man kan skape med systemet.

Nye opplevelser

I eksempelet i sendingen ble det demonstrert hvordan man for eksempel kan sette 127 spillere mot 1 – hvor flertallet fikk hagler og den ene spilleren ble utstyrt med snikskytterrifle. Eller hva med at alle får full helse når de dreper en motstander? Eller får nye våpen delt ut basert på visse hendelser?

Eller som i traileren – hva med kun kniver fra «Battlefield 1942» mot kun defibrillatorer fra «Battlefield 3».

Man har også muligheten til å låse spillet til kun sine venner – eller dele det offentlig.

Likevel er det ikke kun brukerskapte spill som vil bli skapt med verktøyet – utviklerne vil selv bidra med «offisielt» innhold inn i portalen.

En test av modusen vil skje i september, men den lanseres offisielt sammen med «Battlefield 2042» 22. oktober.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3