«Battlefield 1»-spillere utestengt for å være for gode i spillet

12. januar 2017 15:26

Anti-juks systemet feiler

FairFight er anti-juks systemet «Battlefield 1» tar i bruk. Dette systemet har blitt tatt i bruk helt siden «Battlefield 3». Systemet bruker en algoritme som sammenligner en gjennomsnittlig spillers stats.

 Hvis statistikken du ender opp med, etter en runde avviker for mye fra hva spillutvikleren mener er gjennomsnittet, vil du sette av et rødt flagg i systemet deres og ende opp med en automatisk utestengelse fra spillet.

Bilde tatt fra da kl-Spazmo mottok utestengelsen

Utestengt med over 2800 timer i spillet

En Redditor, kl-Spazmo, som har investert over 2800+ timer i spill med juksebeskyttelsen, ble nylig et offer for FairFight sitt system. I desember ble kl-Spazmo utestengt i en uke.

- For meg var denne midlertidige utestengelsen en stor nok grunn til å begynne å loggføre alt som ville med kontoen i ettertid, skriver kl-Spazmo.

Etter utestengelsen i desember var utgått, ble Redditoren utestengt nok engang, denne gangen permanent. Kl-Spazmo lærte av forrige gang og hadde heldigvis loggført all aktivitet på kontoen hans og sendt det inn til spillutvikleren. Dette førte til at han fikk tatt i bruk kontoen hans igjen, med videre oppfølging av saken.

Redditoren mener at problemet som bør bli sett på er at FairFight velger å utestenge brukere basert på statsa deres og ikke et tredjepartsprogram som oftest er problemet.

Ikke det eneste offeret

Dette er en del av FairFight sin modell, men som kl-Spazmo peker ut, har andre spillere som Minidoracat, en kompetitiv «Battlefield 1» spiller som har vært på toppen av poenglistene, også blitt et offer for dette systemet.

Her kan du se videoen når Minidoracat mottar en ukes utestengelse. Etter å ha gått ut offentlig med denne saken har andre «Battlefield 1» spillere også kommet frem om at det samme har skjedd dem.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3