Slutt på «World of Warcraft» i Iran

Rammet av amerikansk handelsboikott.

26. august 2012 15:04

(Pressfire.no): Iranske spillere kan se langt etter «World of Warcraft: Mists of Pandaria» som kommer 25. september. 

I uka som gikk ble nemlig tilgangen til Battle.net stengt for flere iranske ip-adresser.

Battle.net er tjenesten som brukere må logge inn på om man vil spille Blizzards stortitler, som «World of Warcraft», «Diablo III» og «Starcraft II». 

Utestegningen har naturligvis ført til oppstandelse på det offisielle forumet til Blizzard og andre store spillforum.

Promotering av vold

De amerikanske spillutviklerne unnlot lenge å gi noen kommentar på problematikken, noe som gjorde at spillerne begynte å lete etter grunner andre steder. 

Ryktene tok fart. Flere store nyhetssteder, blant annet The Verge og Massively, rapporterte nylig at det var den iranske regjeringen som hadde blokkert tilgangen til Battle.net. 

Dette var på grunn av et informasjonshefte den iranske regjeringen tidligere hadde gått ut med, der de kritiserte onlinespill som «World of Warcraft» og «Guild Wars».

Problemene var at disse onlinespillene visstnok har slampete kvinner med uanstendig lite klær, og promoterer overtro, mytologi og vold. 

Forhindrer refunderinger 

Nå viser det seg at Blizzard selv har stengt ut iranerne, uavhengig av hva den iranske regjeringen mener. 

På forumet forklarer Blizzard endelig at «Amerikanske handelsrestriksjoner og økonomiske sanksjoner forbyr Blizzard fra å bedrive handel med borgere av visse nasjoner, inkludert Iran.»

- Denne uken har Blizzard strammet opp våre prosedyrer, så vi kan være i tråd med loven. Spillere fra de utsatte nasjonene får derfor begrenset tilgang til våre tjenester, forklarer en Blizzard-ansatt.

Videre forklares det at de samme handelsrestriksjonene også forhindrer refunderinger av enhver sort. 

Det har lenge vært en del av Blizzards brukervilkår at spillene forbys å lastes ned eller importeres til flere land: Cuba, Irak, Iran, Libya, Syria og Nord-Korea. Det vil si land som USA har handelsboikott mot.

Det er derimot ikke før nå at restriksjonene virkelig trer i verk.

Blizzard poengterer at de mer enn gjerne slipper restriksjonene så fort amerikansk lov tillater det.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3