«Batman Arkham»-studioet rammet av anklager om trakassering

Over halvparten av kvinnene signerte brev i 2018.

18. august 2020 16:30

(PressFire.no): Det har den siste tiden blusset opp flere nye skandaler knyttet til trakassering og seksuell trakassering i spillbransjen, og nå kommer det nye anklager tilknyttet studioet bak den kritikerroste «Batman»-serien.

I 2018 skal 10 av de 16 kvinnene som var ansatte i selskapet ha signert et brev om trakassering og seksuell trakassering i selskapet.

Ifølge anklagene skal det ha pågått trakasserende snakk om transpersoner, nedlatende seksuell omtale av kvinner og pågående seksuell adferd og uønsket seksuell oppmerksomhet og kommentarer.

Nå har en av kvinnene, som ønsker å forbli anonym, delt brevet med avisen The Guardian fordi hun mener ledelsen har gjort for lite for å bekjempe trakasserende oppførsel i selskapet.

Hun forteller avisen at det eneste de gjorde var å ha et timeslangt seminar om korrekt oppførsel.

- Alle som deltok ble spurt om å signere et dokument om at de har fått opplæring. Det føltes bare som noe de gjorde for å dekke ryggen sin, sier hun.

En av grunnene til at hun skal ha delt brevet er også den pågående situasjonen i Ubisoft, som nå er i full modus for å etterforske anklager i egne rekker. Flere ledere har allerede mistet jobbene sine.

Til The Guardian kommenterer Rocksteady anklagene og mener at de tok umiddelbart affære da brevet kom i 2018.

- I løpet av de to årene har vi lyttet nøye til de ansatte og jobbet for å sirke at alle personer i studioet føler seg støttet. I 2020 er vi mer lidenskapelige enn noensinne for å fortsette å utvikle vårt inkluderende arbeidsmiljø, og vi er bestemte på å stå opp for våre ansatte.

Det hører også med til historien at Rocksteady nylig avslørte at det lager et spill basert på «Suicide Squad», som også skal avsløres 22. august.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3