Bannlyser sørstatsflagget i «Forza»-spillene

Grupperes med hakekorset.

29. juni 2020 12:30

(PressFire.no): Det er i kjølvannet av Black Lives Matter-bevegelsen og de mange protestene rundt om i verden at utvikler Turn10 har bannlyst bruken av sørstatsflagget i «Forza»-spillene.

Flagget er krigsflagget benyttet av statene som kriget mot myndighetene i USA under landets borgerkrig på midten av 1800-tallet. Statene begjærte seg uavhengige etter at det klart at USA ville forby slaveriet i landet.

«Forza»-spillene har hatt stor frihet i å kunne utsmykke bilene og spille på nett, men nå settes foten ned for bruken av sørstatsflagget – som grupperes sammen med blant annet hakekorset og SS-symbolet av hatretorikk som forbys.

- «Forza» har nulltoleranse for hatprat, voldelig oppførsel, obskøne bilder og juks, skriver utviklerne på sine nettsider, hvor de ramser opp reglene for å delta i spilling på nett.

Også anti-politimeldinger som «Fuck the Police», «All Cops are Bastards» og lignende blir bannlyst under samme hatprat-paragraf.

Det er estimert at over tolv millioner mennesker ble fanget og fraktet over Atlanteren før borgerkrigen i USA, og mellom 1,2 og 2,4 millioner døde på veien. 1,6 millioner amerikanere døde i under selve borgerkrigen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3