«Banjo-Kazooie» får en tematisk oppfølger i «Yooka-Laylee»

3. mai 2015 12:52

(PressFire.no): Det engelske studioet Playtonic Games har tatt på seg oppgaven å gjøre en tematisk oppfølger til plattformklassikeren «Banjo-Kazooie» fra 1998.

Indiestudioet består av veteraner fra det studioet Rare - som sto bak nettopp «Banjo-Kazooie», men også «Donkey Kong»-titler.

I det de caller en «Rare-vival» introduserer de nå «Yooka-Laylee» via folkefinansieringen Kickstarter. Målet har de allerede gått vel forbi.

Kamelon og flaggermus

Selve utgangspunktet for spillet er likt: to bestevenner begir seg ut på eventyr og må samarbeide for å komme seg frem i verdenen.

I «Banjo-Kazooie» handlet det om en mannlig bjørn og en kvinnelig fugl, mens i «Yooka-Laylee» er det en mannelig kamelon som bærer rundt på en kvinnelig flaggermus.

Hver av disse skal kunne gjøre sine egne spesielle triks. Yooka, kamelonen, bruker naturligvis tunga for som sitt spesialvåpen. Laylee, den rappkjeftede flaggermusen, bruker sonar.

I fem forskjellige verdener skal duoen takle plattformproblemer i klassisk stil.

Finansiert på under en time

Bak disse står altså blant annet Chris Sutherland og Steve Mayles - to av de kreative drivkraftene bak «Banjo-Kazooie».

Steve Mayles har blant annet vært den som har utformet Banjo, Kazooie og den moderne Donkey Kong-familien, mens Chris Sutherland er fyren som gav stemme til duoen.

Under en time etter at prosjektet ble åpnet for finansiering hadde spillstudioet allerede gått forbi sitt mål på rundt to millioner kroner. I skrivende stund har spillprosjektet oppdrivet nærmere elleve millioner kroner til formålet.

Det betyr blant annet at spillet også kommer til å inneholde en 2-4-spiller lokal flerspillermodus med unike spill, i følge strekkmålene. 

«Yooka-Laylee» har forventet slippdato i oktober 2016. Spillet kommer til PC, Mac, Linux, Wii U, Xbox One og Playstation 4. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3