Banebrytende Amiga-legende død

Sto også bak Atari Lynx og 3DO.

23. februar 2016 11:04

(PressFire.no): En av hovedmennene bak den første Amiga-maskinen, Dave Needle, gikk bort 19. februar. Det bekreftes av develop-online.net.

Sammen med Jay Miner, RJ Mical og Dave Morse var han en av ingeniørene som bygde den banebrytende datamaskinen Amiga 1000.

Needle var en av dem som skal ha sittet på tegnebrettet for å designe de berømte spesialdesigna prosessorene i maskinen.

På baksiden av lokket til Amiga 1000
trykket Commodore signaturen til alle som
var med å lage maskinen,
inkludert hunden Mitchy.

Revolusjonerende design

Amiga ble kjent for å være en av de første maskinene som hadde egne prosessorer som var bygget for oppgavene de skulle håndtere.

I ettertid vokste Amiga-maskinene til å inkludere en rekke nye modeller, hvor spesielt Amiga 500 vant mange hjerter på åttitallet. Med sin fantastiske multimediamuligheter innen grafikk og lyd ble den en yndet spillmaskin og ble enormt populær.

Designet verdens første håndholdte spillkonsoll med farger

Den banebrytende ingeniøren har imidlertid påvirket spillhistorien med flere bragder – i 1989 sto han skulder til skulder med tidligere Amiga-kompis RJ Mical og lagde den håndholdte spillkonsollen Atari Lynx.

Også denne gangen leverte Needle banebrytende arkitektur – Atari Lynx var tidenes første håndholdte spillkonsoll med fargeskjerm – det bare to måneder etter at etter at Nintendo slapp Gameboy.

Flere produsenter kunne lage 3DO på lisens.
Denne kom fra Panasonic.
Flere produsenter kunne lage 3DO på lisens.
Denne kom fra Panasonic.

Jobbet med EA-grunnleggeren om konsoll

I 1993 lanserte han nok en gang banebrytende arkitektur med spillkonsollen 3DO – denne gangen sammen med Electronic Arts-grunnleggeren Trip Hawkins og tidligere Amiga-kompisen RJ Mical.

Angivelig skal skissen til 3DO-arkitekturen ha stammet fra en serviett skrevet ned på en restaurant i 1989.

Tross den avanserte teknologien endte 3DO likevel opp som en fiasko – delvis på grunn av ekstremt høy pris sammenlignet med konkurrentene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3