Bakushow

«Spillet» det gjør vondt å spille? Det mener Erik.

De fleste DS-eiere har fått med seg at et chatteprogram ved navn «Pictochat» følger med. En del av disse har prøvd programmet noen ganger.

Noen få synes til og med det kan være et greit tidsfordriv - særlig dersom de skal vente i tre timer på en flyplass uten spill og bøker, bærbare datamaskiner og annen underholdning selvsagt ligger i den innsjekkede bagasjen.Disse påstandene er, så klart, bare spekulasjoner, og kan ikke uten videre vurderes som fakta.


TEGNE-QUIZ

Men én ting kan jeg imidlertid garantere - og det er at ingen i verden med to hjernehalvdeler og puls tenker at «Pictochat» kan kalles et spill.

Antok vi, men en liten bande halvaper hos kalkunfabrikken Rising Star Games, som i et misantropisk øyeblikk (et øyeblikk menes bokstavelig, lenger tid kan det ikke ha tatt å produsere «Bakushow») skapte denne Pandoras Eske i spillform, og lot dens plager ramme arme spillanmeldere som undertegnede.

Forhåpentligvis kan jeg, klok av skade, bidra til at ingen andre trenger å lide samme skjebne. Poenget med «Bakushow», i den grad det finnes et poeng, er at du sammen med opp til tre andre spillere, skal tegne noe en av dere foreslår. Eksempelvis en tiger, løve eller Derrick i nettoen sammen med Harry Klein.

Du kan også stille spørsmål, som resten av spillerne kan svare på. Hurra!, men vent litt - det kan man jo også gjøre uten «Bukashow» også.


STYR UNNA!

Men rett skal være rett, totaloverhalt og plassert inn i en annen kontekst, kunne disse elementene vært et godt tilskudd til et ordentlig spill, i og med at de lar spillet bli en plattform for spillernes kreative utfoldelse (Red. merk. eksempelvis http://www.isketch.net/).

Men i «Bakushow» der dette utgjør hele spillet, og attpåtil i en svært uestetisk innpakning, blir de bare nok et pinlig eksempel på hvordan utvikleren har gitt totalt blanke i alt som heter yrkesstolthet.

Det du får for 300 kroner, som uansett inntekt vil føles som surt oppsparte midler i øyeblikket de brukes på «Bakushow», er et digitalt tegneark med kulørte rammer, forferdelig musikk og en trådløsfunksjonalitet som kun er en fjerdedel av den som finnes i «Pictochat».

Noen som helst form for struktur i form av menyer eller lignende, er selvfølgelig ikke inkludert i prisen.


Det er faktisk kun én god ting jeg ser i «Bakushow» : det finnes ingen enspillerdel.

Vanligvis ville jeg trukket for dette, men det er så grusomt å spille dette spillet at du rett og slett er nødt til å ha noen å dele smerten med.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3