«Axiom Verge»-utgiveren donerer 75 prosent av overskuddet til utviklerens syke sønn

- De trengte ikke gjøre det.

23. november 2017 13:03
Spanske BadLand gir ut spillet.

(PressFire.no): «Axiom Verge» tok «metroidvania»-fansen på senga da det kom ut i 2015. Spillet er lagd av én utvikler, Tom Happ, og ble godt mottatt av anmeldere verden over.

Etter hvert har spillet funnet veien ut på en rekke plattformer, og har på mange måter blitt en kultklassiker som ofte nevnes i samme åndetrekk som andre én-mannsprosjekter som «Cave Story», «Fez» og «Braid».

Forrige måned var det Switch-versjonen som kom ut, og spillet får i disse dager også en fysisk utgivelse. Det er de spanske utgiverne i BadLand Publishing, som gir ut en rekke mindre indiespill, som står for utgivelsen til butikker.

Nå har utgiveren sendt ut spillene, og flere kjøpere har bitt seg merke i en liten lapp som fulgte med, hvor utvikleren takket BadLand direkte.

Sønnen til Happ utviklet hjernefeilen Kernicterus etter at legene ikke behandlet han for gulsot tidlig nok. Sinnet hans er fint, men feilen gjør at motorikken i kroppen hans ikke fungerer.

I et personlig blogginnlegg fortalte han om sønnens problemer og vanskelighetene han møter med å få tilstrekkelig behandling i USA, som også koster svært mye.

- Mange folk sier «ikke tenk på jobben, fokuser på sønnen din», men arbeidet mitt har en direkte sammenheng med hvordan sønnen min har det. I stedet for å være en hobby, så har «Axiom Verge» nå blitt nødvendig for å støtte han og hans behov resten av livet.

I lappen som følger med spillet, skriver Happ varmt om utgiverne. Det viser seg nemlig at de donerer 75 prosent av alt overskudd direkte til fondet satt opp for å dekke de medisinske utgiftene knyttet til sønnens sykdom.

- De ønsket ikke at det skulle være publisitet rundt det, fordi de ikke ville at det skulle bli sett på som en måte å bruke sønnen min sin sykdom for å selge spill, skriver Happ.

- Jeg håper ikke dette får den effekten heller. Jeg vil bare takke de for generøsiteten i å tilby dette, for det var noe de slettes ikke trengte å gjøre.

En vond situasjon med et skikkelig gledelig lysglimt, altså.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3