«AW3», «Riddle» og «777» triumferte i Telialigaen-sluttspill

16. mai 2023 01:37

​(PressFire.no): Det var duket for norsk e-sportdyst igjen da finalene for Telialigaen gikk av stabelen i helga.

Denne gangen var arrangementet for første gang lagt til Stavanger i forbindelse med SpillExpo-arrangementet, og det ble konkurrert i Rocket League, League of Legends og Counter-Strike Global Offensive.

I førstnevnte spill ble det et velkjent lag som toppet pallen.

For AW3 feide unna alt av motstand og vant først semifinalen mot Rotaryon 4-1, før de speilet sifrene mot finalemotstander Mustu Fluck.

Sebastian «Seeb» Ferrada Falch, Jørgen «Inferno» Klaastad og Jonas «FiremanJonas» Lohne kunne dermed plusse på enda et trofé i skapet for AW3, som nå har vunnet ligasluttspillet hele fem ganger.

(Foto: Patrick Hanson / Good Game)

Riddle trakk det lengste strået i jevnspilt finale

Over i Summoner’s Rift og League of Legends ble det Riddle som til slutt løftet pokalen, men ikke uten iherdig innsats fra spillerne i Lazy in Life. 

Før kampen hadde Riddle-spiller Noman «Nomi» Ahmad gått ut i Gamer.no og sagt at de skulle «knuse» LiL.

Men best-av-fem-kampen, som startet med én kamp til Riddle, snudde da Lazy in Life knabbet en 2-1-ledelse ut av det blå i tredje kamp.

Riddle ble likevel for sterke til slutt, og kunne som AW3 hente sitt femte ligatrofé. Sammen med Nomi stilte Riddle med Geir «Eskii» Nilsen Lie, Øyvind Saltrø «Erixen» Eriksen, Ali «BlazingFire» Sunbul og Zidaru «CPM» Laurentiu-Dode.

(Foto: Patrick Hanson / Good Game)

Helomvending

Over i CS:GO var det mange som hadde spådd at Metizsport kunne ta storeslem, men i sin semifinale mot Wizard, hvor de hadde vunnet første kart, sløste de bort en gigantisk 10-1-ledelse og tapte til slutt på overtid 16-19.

Wizard, et mix-lag med store individuelle talenter, knep så til seg tredje kart, og møtte i finalen formlaget 777, som på sin side hadde feid Apeks Rebels av banen dagen i forveien.

I finalen startet 777 sterkt på Mirage, før Wizard igjen slo tilbake fra å ligge kraftig under, men denne gangen holdt det ikke - 777 knep til seg en viktig runde med bare én i HP for å stagge opphentingen, og vant til slitt.

Men Wizard var ikke ferdig, og tok seieren på Overpass i en tight kamp som begge lag lå an til å vinne.

Men så var det slutt, på tredje og siste kart (Nuke), ble det total overkjøring - og resultattavla leste 16-2 til 777. Seieren var i boks for tredje gang for laget fra Bergen.

(Foto: Patrick Hanson / Good Game)

Lagoppstillingen, bestående av Alex «PALM1» Palm, Haris «H4RR3» Hadzic, Mikael «mikki» Gaup, Steffen «SLY» Amundsen og Kristian «akez» Kornbakk, blir dermed det siste laget som vinner ligaen i CS:GO.

Fra nå av skal det nemlig konkurreres i det nye Counter-Strike 2.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3