Avslutter Xbox One X-produksjonen

Også Xbox One uten diskdrev økses.

17. juli 2020 15:11

(PressFire.no): Microsoft avslutter produksjonen av den kraftigste Xbox One-varianten, Xbox One X – det melder selskapet til nettsiden Eurogamer. Også den drevløse Xbox One S All-Digital Edition skrotes.

De skal likevel produsere Xbox One S, altså basisversjonen av konsollen, fremover.

- Nå som vi går inn i fremtiden med Xbox Series X så tar vi det naturlige steget å stanse produksjonen av Xbox One X og Xbox One S All-Digital Edition, skriver Microsoft i en uttalelse.

Xbox One X ble lansert i november 2017 og hadde betraktelig kraftigere maskinvare enn originalen, men var mer et mellomtrinn til den neste generasjonen enn en «egen» konsoll.

Microsofts «ekte» nestegenerasjonskonsoll Xbox Series X skal lanseres før jul, og vil kjøre både nye og gamle spill. Alle spill som kommer skal også komme til Xbox One, og man skal kunne oppgradere spill som tar nytte av den sterkere maskinvaren i den nye maskinen.

En svakere utgave av nestegenerasjonskonsollen, med kodenavn Lockhart, er ventet å bli avslørt en gang i august. Om denne da tar plassen til Xbox One S er uvisst.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3