Avslørte PlayStation 5-logo og bekreftet funksjoner

Jim Ryan tok til scenen under CES.

7. januar 2020 08:10

(PressFire.no): Det var under elektronikkmessa CES som pågår i Las Vegas denne uka at PlayStation-sjefen Jim Ryan tok til scenen for å snakke om den nye konsollen.

Foruten å kunne avsløre den nye logoen til PlayStation 5, som er helt lit PS4-logoen med et byttet ut tall, så var det i utgangspunktet ikke noe nytt han kunne avsløre.

Gjentok kjent informasjon

Lista opp på skjermen kunne bekreftet han at konsollen vil ha såkalt 3D Audio Sound (360 Rreality Audio), som er Sony sin variant av Dolby Atmos eller DTS X – en standard hvor lyder kartlegges i et 360-graders surroundsystem. Kanskje spesielt egnet for hodetelefoner.

Som kjent vil også skulderknappene på den nye Dual Shock-kontrolleren også få såkalt haptics eller bli «adaptive» - hva dette betyr er fremdeles litt i tåka, men vi antar det er en variant av det Xbox One har hatt i sine kontrollere – en slags variabel risting i knappene.

Bekrefter på ny ray tracing

Og så kanskje rosinen i pølsa – det bekreftes igjen at konsollen vil ha hardware-basert ray tracing –egen teknologi myntet på å blant annet beregne avansert lys og refleksjon. Dette er en funksjon som var mystisk fraværende fra en nylig lekkasje av AMD-teknologien i de nye konsollene, men som nå igjen blir bekreftet av Sony selv.

Det hører med til historien at AMD selv ikke har lansert skjermkort som støtter dette på pc ennå.

Sist, men ikke minst bekreftes konsollen igjen til å ha platedrev for ultra hd blu-ray (som støtter 100 GB-plater).

Ryan avslutter med at de i løpet av de neste månedene vil avsløre mer detaljer om konsollen – i tillegg til spillene som skal demonstrere hva PS5 og framtiden bringer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3