Avslørte gigantisk «Civilization VI»-oppdatering

Innfører global oppvarming, naturkatastrofer og muligheten for diplomatisk seier.

21. november 2018 13:24

(PressFire.no): Firaxis har kastet sløret av den kommende «Civilization VI»-utvidelsen, kalt «Gathering Storm».

Global oppvarming og naturkatastrofer blir et sentralt tema i utvidelsen, der vulkaner, stormer og flom blir viktige elementer.

Å bosette seg ved fjell og elver kommer nå med en høynet risiko for flom og utbrudd, men vil til gjengjeld kunne gi langt mer ressurser – elveområder er mer fruktbare, mens områder rundt vulkaner vil få boosts etter utbrudd.

Elver som går over sine bredder kan derimot motvirkes ved å bygge demninger, en ny egenskap som kommer med utvidelsen. Senere skal du også kunne bruke disse til å generere elektrisitet. Jernbaner, tunneller og kanaler for skip er også bekreftet å komme til spillet.

Den globale oppvarmingen blir en viktig brikke i et helt nytt kraftsystem i spillet.

Senere i spillet kan du gjøre enkelte systemer og bygninger kraftigere ved å tilføre de energi. Denne kan hentes fra kilder som kullkraft, olje og uranium, men disse billige variantene vil øke CO2-nivåene i hele spillverdenen.

Dermed står du i fare for å øke risikoen for mer uvær, mer flom og at polarisen smelter – og dermed hever vannstanden.

Forente nasjoner

Utvidelsen legger også til muligheten for en diplomatisk seier i spillet.

For å få til dette vil verdenslederne kunne forme en verdenskongress, der du opparbeider deg goodwill med andre stater gjennom en ny «valuta» kalt Favor – eller tjenester, om du vil.

Er du hyggelig med de andre, vil du få større stemmerett i kongressen, hvor du kan stemme over viktige verdensregler som gjelder fram til neste kongressmøte.

For eksempel kan det stemmes om forbud mot nedkapping av regnskoger, forbud mot salg av pels eller forbud mot å bygge spesielle bygninger. Kongressen samles også rundt spesielle eventer som verdensmesterskap, bistand til områder rammet av naturkatastrofer og andre ting.

Mindre krigshissing ved motangrep

Utviklerne endrer forøvrig også på responsen andre verdensledere gir deg om du angriper andre stater som hevn. Den tidligere «Warmonger»-delen av spillet erstattes med et nytt system som heter «Grievances».

Om du blir angrepet av et annet land, og gjengir dette med å sette i gang et motangrep, vil andre verdensledere kunne synes det var helt på sin plass. Tidligere har de gått helt bananas om du svarte med samme mynt.

Andre oppdateringer som kommer er nye scenarier som Svartedauen og deler av første verdenskrig; nye verdensledere; mer fremtidsteknologi og en rekke nye bygninger og units.

 «Civilization VI: Gathering Storm» kommer til pc 14. februar 2019.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3