Avslører hemmelighet i «Bioshock» etter ti år

9. januar 2018 13:16

(PressFire.no): Det er i en forumtråd på 4chan at en anonym angivelig spillutvikler forteller om hvordan spillskapere av og til bruker narkotika for å åpne for kreativ flyt.

Når det betviles om han i det hele tatt er spillskaper, så svarer han ved å avsløre en hittil helt ukjent hemmelighet fra det første «Bioshock»-spillet (2007) som har ligget i skattekista i ti år.

- I «Bioshock 1», gå til andre halvdel av Hephaestus hvor du møter Andrew Ryan. Bruk Incinerate for å ta deg ned til 1 HP, før du bruker den igjen på området hvor filmsekvensen starter og gå inn i det. Du kommer til å dø der når sekvensen starter, men du ender opp i Vita Champer utenfor kartet. Skru på Art Captions og du kommer til å se en utvikler-beskjed om at Paul Hellquist ikke har gjort jobben sin. Ingen har noensinne funnet denne feilen offentlig. Den dukker opp i alle versjoner.

Paul Hellquist er en av spillskaperne som jobbet på det første «Bioshock»-spillet, som i ettertid også har jobbet på «Borderlands 2».

I ettertid har freelancejournalisten Nick Monroe spurt folk på Twitter om noen har hatt mulighet til å teste om 4chan-historien stemmer, og brukeren Jan2011 svarer ved å legge ute et bilde som bekrefter historien.

Bildet skal også stamme fra den oppussede versjonen av «Bioshock», noe som sannsynligvis betyr at feilen har blitt med hele veien til de nye versjonene av spillet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3