Avslørte ny Steam Deck med større OLED-skjerm og bedre batteri

9. november 2023 18:59

(PressFire.no): Det har gått litt over halvannet år siden Valve ga ut sin håndholdte datamaskin Steam Deck – til svært god mottakelse.

Nå kommer det en ny utgave: Steam Deck OLED.

Denne er på innsiden nesten helt lik den gamle, altså er det ikke blitt gjort noe med verken CPU, GPU eller minne (ut over at minnet nå er noe raskere) – men skjermen er byttet ut med en HDR-kapabel OLED-skjerm.

Denne er også noe større enn originalen – der den fyller ut skjermrammen mer (7,4 tommer mot 7 tommer på originalen). Den er også mer lyssterk enn før.

Den nye maskinen har også kjappere Wifi 6, er fem prosent lettere enn den gamle og skal ha bedre kjøling.

Kanskje enda mer spennende: Batteritiden er forbedret med 30 til 50 prosent, ifølge Valve. Selv om batteriet bare er på 25 prosent større enn før, så drar OLED-skjermen langt mindre enn en vanlig LCD-skjerm, og prosessoren er nå effektivisert gjennom en ny 6nm-prosess.

Digital Foundry sier de får 40-50 minutter mer ut av konsollen enn før. De melder også om to til ni prosent bedre ytelse.

Maskinen kommer ut 16. november i følgende konfigurasjoner: 

Samtidig settes prisen på den vanlige LCD-utgaven ned, og 64GB- og 512GB-versjonene av denne vil ikke lenger produseres.

Så den dårlige nyheten: Norge er utelatt lanseringen her, som «bare» er i EU, USA, Storbritannia, Japan, Sør-Korea, Taiwan og Kong Kong.

https://www.youtube.com/watch?v=_vTsZMvjJ-A

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3