Avslørte flere PSVR2-funksjoner

Vil automatisk kartlegge rommet.

26. juli 2022 16:37

(PressFire.no): Sony har løftet litt mer på sløret om hvordan det kommende VR-headsettet til PlayStation 5 fungerer.

Selskapet sier de jobber mot lanseringen - som enda ikke har en dato spikret - men viser frem fire funksjoner som headsettet vil ha.

Først er muligheten til å se «gjennom» VR-brillene. Dette bruker de to kameraene på utsiden og gir et sort-hvitt bilde av omgivelsene dine slik at du kan posisjonere deg eller plukke opp kontrollerene uten å ta av deg headsettet. 

Dette er blitt standard på de fleste VR-briller nå, men det er jo greit å se at det også vil støttes her.

PS5 vil også støtte muligheten for å strømme VR-spillene direkte, og samtidig la deg bruke et kamera for å filme deg selv der du står og veiver på stuegulvet.

Den neste funksjonen er at brillene vil kartlegge omgivelsene dine og skape et spillareal, slik at konsollen automatisk setter opp virtuelle vegger som dukker opp om du går for nære i spillet.

<iframe src='https://gfycat.com/ifr/WatchfulFakeAnglerfish' frameborder='0' scrolling='no' allowfullscreen width='100%' height='440px'></iframe>​

Sony runder av med å fortelle at utviklere vil få tilgang til disse funksjonene i en oppdatering om ikke lenge, og at de skal annonsere en lanseringsdato «snart».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3