Avduket Valve Index

Bedre på alt og starter forhåndsbestilling 1. mai.

30. april 2019 20:09

(PressFire.no): Det var varslet på forhånd og nå har Valve offisielt lansert nettsidene som avduker det oppgraderte systemet for virtuell virkelighet – kalt Valve Index.

Der avsløres det at OLED-skjermene (1080x1200) blir byttet ut til LCD som nå teller 1440 x 1600 piksler, med ekstra effekt at de også skal ha mindre såkalt screendoor effect – en effekt hvor du ser mellom pikslene (og dermed et slags rutenett av piksler.

Bedre briller

Ifølge Valve blir skjermene angivelig også skarpere og får høyere bildeoppdatering. De nye brillene vil kjøre med 120hz oppdatering og en «eksperimentell mulighet for 144hz».

Det vil naturligvis også være fullstendig bakoverkompatibelt med den gamle 90hz-løsningen.

De har også klart å redusere belysningstiden på skermene til 0.330 og 0.530 millisekunder – noe som gir skarpere bilder i bevegelse. Dettes kal faktisk være fem ganger bedre enn det Valve anser for å være førstegenerasjons briller.

Grepa håndkontrollere

Valve avslører også de nye håndkontrollerne, som kommer med noen banebrytende funksjoner.

Kontrollerne kan nå spore individuelle fingre og grep – noe de blant annet bruker 87 sensorer for å oppnå. Dette kombinerer de med programvare og algoritmer for å forstå hensikten til brukeren.

Men kanskje mest spennende er det at disse lar deg gripe rundt og slippe virtuelle gjenstander. De festes nemlig rundt håndflaten din, og du kan derfor slippe taket med alle fingrer uten at den går i bakken.

Med det nye settet kommer det også nye såkalte basestasjoner – dingsene som gjør at kontrollerne kan spores, og som kartlegger rommet du befinner deg i. De skal nå levere enda mer nøyaktig sporing enn før og lover faktisk ned til én millimeter i «oppløsning».

Ikke billig

Vi vet foreløpig ikke prisene lagt ut for den norske nettbutikken, men i det store utland kommer brillene til å koste 500 dollar alene og 1000 dollar for full pakke.

Forvent altså minst mellom 9000 og 11 000 kroner for fulle pakke her på berget.

Målet skal være å sende ut forhåndsbestillinger allerede 1. juli, men Valve påpeker selv at det finnes begrenset tilgang.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3