Atten år gammelt «Warcraft»-spill lekket på nett

Blizzard kansellerte spillet rett før lansering.

12. september 2016 10:58

(PressFire.no): I 1998 var det mange som så frem til «Warcraft: Adventures» etter at «Warcraft II» hadde tatt så innmari av.

Spillet, et skikkelig point-n-click-eventyr, skulle følge selve dannelsen av The Horde, takket være hovedpersonen Thrall – en ensom Orc, oppdratt av mennesker.

Dessvere ble det aldri slik, for spillet ble plutselig kansellert, bare måneder før lansering. Grunnen skal være at Blizzard syntes spillet ble for lite, for sent.

Men nå, atten år etter, har spillet lekket ut på et «Warcraft»-forum.

Reidor er en russisk bruker av Scrolls of Lore-forumet, men det er usikkert hvilken rolle han har hatt i utviklingen av spillet – om noen i det hele tatt. Spillet har han i hvert fall fått tak i på en eller annen måte, og gjort det nedlastbart via Mediafire.

Det siste døgnet skal det ha blitt lastet ned nesten 60 000 ganger.

Spillet følger den unge orcen Thrall, som ble oppdratt blant mennesker i et fengsel – for å bli brukt som det ultimate våpen mot orcene.

Åpningsfilmen viser at Thrall gjør opprør etter han blir bedt om å ta livet av en annen orc. Han blir kastet i en fengselscelle, som er der spillet starter.

Spillet ser ut til å være nesten helt ferdig, med både cut scenes, stemmeskuespill og animasjoner – der problemene folk rapporterer om ligger i at lyden kan komme ut av sync noen plasser, og at enkelte dialogbiter ikke har snakking.

Det ser også ut til å ha en mer humoristisk tone enn det «Warcraft III» til slutt hadde, med vitsing, ordspill og slapstick på agendaen. Mon tro hvordan «Warcraft»-verdenen hadde sett ut om «Adventures» hadde kommet ut i 1998?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3