Åtte prosent av utviklere sier de allerede jobber med Switch 2

19. januar 2024 12:18

(PressFire.no): Det er i en spørreundersøkelse gjort av Game Developers Conference at vi får et innblikk i hvordan utviklere verden over jobber.

I rapporten «State of the Game Industry» legges det fram informasjon om alt fra arbeidstider til tanker om AI og krypto – og det males også et bilde av hva det er utviklerne holder på med i dag.

To tredeler sier de jobber med et PC-spill, mens i overkant av én tredel sier spillet de jobber på nå kommer til Xbox Series-konsollene eller PlayStation 5.

Men kanskje mest interessant i disse tallene er at åtte prosent sier de aktivt jobber med spill som skal ut til Nintendo Switch-etterfølgeren.

Rundt 3000 utviklere svarte på undersøkelsen, hvilket betyr at rundt 250 stykk sier deres prosjekter skal komme til Nintendos nestegenerasjonsmaskin.

Switch 2, eller hva den nå kommer til å hete (Super Switch? Switch 64? TurbographSwitch?), er blant de dårligst bevarte hemmelighetene i spillbransjen for tiden.

Nintendo viste fram konsollen bak lukkede dører under Gamescom i fjor, og viste da fram både demoer av «Breath of the Wild» med null lastetid, 60 FPS og 4K-oppløsning og «The Matrix»-demoen som kjører i Unreal Engine 5.

Det er Nvidia som jobber med innmaten i konsollen, som i likhet med Switch skal være en hybridkonsoll som kan kobles til TV-en din eller tas med.

32 prosent av utviklerne sier Switch 2 er en plattform som er av spesiell interesse i tiden som kommer, bare slått av PlayStation 5 (41 prosent) og PC (62 prosent).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3