Atari melder konkurs i USA

En æra er over for spillgiganten.

21. januar 2013 14:46

(PressFire.no): Da Nolan Bushnell og Ted Dabney i 1969 stiftet Syzygy, skrev de spillhistorie. Tre år senere skiftet de navn til Atari, og forandret bransjen for alltid. 

Via konsoller som 2600 og Jaguar, spill som «Pong» og «Asteroids» og omfattende utgivervirksomhet, har de vært blant de mer toneangivende spillselskapene.  

Nå ser det ut til at en æra er over, idet den opprinnelige, amerikanske avdelingen av Atari melder konkurs. Det skriver Los Angeles Times.

Lang historie

Atari USA var den opprinnelige avdelingen, og hvor Bushnell og resten av hjernene spredte sin innflytelse på 70- og 80-tallet.

Etter hvert slo de seg sammen med selskaper som JTS og Hasbro Interactive, før de til slutt ble kjøpt av den franske giganten Infogrames - som valgte å bevare Atari-navnet. 

Den franske avdelingen består etter konkurserklæringen, men skal ha slitt med økonomiske problemer i mange år.

Målet med konkursen skal ifølge LA Times være å løsrive amerikanske og franske Atari, slik at førstnevnte kan gjenoppstå med fokus på småspill og mobilutgivelser.

Blitt uvenner

Ingen av de opprinnelige stifterne jobber i Atari lenger, selv om Nolan Bushnell var en snartur innom styret deres i 2010. 

Ted Dabney er pensjonert og har trukket seg fra spillindustrien for lengst. I et sjeldent intervju med Game Gavel i 2011 gikk han hardt ut mot Bushnell, som han mente løy og stjal glansen fra ham og de andre i Atari.

Nolan Bushnell holder for sin del ofte foredrag om videospillenes for- og fremtid, og er blant annet sterkt engasjert i bruk av spill til undervisning.

Da vi møtte ham i 2011, mente Atari-grunnleggeren at videospill kan korte ned videregående skole til ett år

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3