Astrofotograf tok bilder av månen og Jupiter med Game Boy-kameraet

Hvorfor ikke?

6. juli 2017 11:04

(PressFire.no): Julaften 1998. Unge herr Fossum har Game Boy-dilla, og spillsamlingen er blitt alright. Men nå har han blitt et offer for reklamen – og Nintendos nyeste dingsbomseri ligger øverst på ønskelista.

I pakken under treet ligger det et Game Boy Camera og en Game Boy Printer.

Jubel i heimen. Halleluja, nå skal det tas bilder. Bildene blir aldri bra, men artig er det læll. Faktisk har jeg fortsatt noen av bildene vi printet ut før tusenårsskiftet – riktignok i svært falmet tilstand.

Game Boy Camera var, i retrospekt, ikke fryktelig imponerende.

Kameraet var lite – faktisk minst i verden da det kom ut – men kvaliteten var deretter. Du måtte omtrent stå på sola for å få nok lys til å ta et bilde og menyene var utrolig merkelig skrudd sammen.

Bildene var i 128x112 piksler oppløsning!

Men det har ikke stoppet fotograf og hobbyastronom Alexander Pietrow, som like greit surret sammen en GameBoy Advance SP, et Game Boy Camera og et svært teleskop.

Fordi? Hvorfor ikke.

- Jeg lurte på om det var mulig å ta astrofotografi med dette kameraet, skriver Pietrow på nettsiden sin.

Han rettet først kameraet mot månen og tok et par bilder uten teleskopet. Resultatet var ikke konge, men kameraet greide fint å plukke opp månefasen.

Gjennom teleskopet ble det brått bedre, hvor selv kraterne på månen syntes godt.

Pietrow rettet like greit teleskopet mot Jupiter, og greide faktisk å ta et bilde av ikke bare planeten, men tre av månene dens samtidig. Så nå har noen gjort det, og dagen vår er blitt litt blidere av den grunn.

Her er bildene av månen:

Og Jupiter:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3