«Assassin’s Creed Valhalla» starter i Norge og lar deg starte en bosetning i England

Utvikles til PS5 og XSX – her er mer info om spillet.

30. april 2020 17:46

(PressFire.no): Mer info om det kommende «Assassin’s Creed Valhalla» er sluppet gjennom Ubisofts nettsider, i tillegg til traileren som kom tidligere i dag. Den kan du se her.

Spillet er satt en gang i perioden hvor Alfred den Store var konge i England (eller Wessex, om du vil), altså en gang mellom årene 871 – 899.

Det hele starter i Norge, hvor du styrer vikingen Eivor (du velger kjønnet selv). Under politisk press og andre vanskeligheter vil du etter hvert dra over til England, men Ubisoft hinter også om at andre lokasjoner også er med i spillet.

Utviklerne sier du skal kunne dra tilbake til Norge når du måtte ønske og besøke større områder også der, men de sier ikke noe om du også kan slå deg til ro der.

En nyhet i spillet (i hvert fall siden Homestead i «Assassin’s Creed III») er introduksjonen av en landsby du bygger, som fungerer som en hub og rasteplass for Eivor og gjengen. Du vil kunne endre utseendet ditt gjennom spillet, i tillegg til å utruste langskipet ditt, som du kan dra ut på tokt med.

Langskipet har et eget mannskap som du også kan bytte ut og ruste opp.

Det er generelt flere RPG-elementer her (Ubisoft sier spillet har «avanserte RPG-elementer») hvor du kan inngå allianser, starte raids og igangsette store slag.

Bytte fra disse raidene, og du skal kunne angripe det meste rundt omkring i England, kan tas med tilbake til bosettingen for å utvide og ruste opp denne.

Forøvrig er det også egne «assaults» denne gangen, som er separate fra raids, hvor du angriper større festninger. Disse er blant spillets større gjøremål.

Med på laget har du denne gangen en ravn, som fungerer omtrent slik ørnen har gjort i tidligere spill. Spillet støtter kun én spiller, for de som kanskje trodde det var en flerspillermodus her.

Bosetningen.

Ubisoft sier til Eurogamer at spillet prøver å underbygge at vikingene ikke bare kom til England for å plyndre, men også for å slå seg til ro – og at det var gode og slemme personer på begge sider av konflikten. Kong Alfred skal ikke være så ond som han kanskje virker i traileren, betrygger de.

Det virker også som at du skal kunne møte på mytologiske figurer fra vikingtiden, ikke ulikt slik det også var med gresk mytologi i «Assassin's Creed Odyssey».

Det er Ashraf Ismail som leder utviklingen av spillet, og han hadde også tømmene til spillene «Black Flag» og «Origins». Ubisoft Montreal er hovedstudioet bak spillet, som sist hadde det ved «Assassin’s Creed Origins», med støtte fra ytterligere fjorten studioer.

Tre større byer er også med i spillet: London, Winchester og York (eller Jórvík som vikingene kalte det).

Spillet er blitt utviklet spesifikt for PlayStation 5, Xbox Series X og pc (Epic Game Store og Ubisoft Store), men det vil også komme utgaver for PlayStation 4, Xbox One og Stadia samtidig. Planlagt lansering er rundt jul en gang.

Se flere skjermbilder under her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3