Assassin's Creed II: The Battle of Forli

En stor skuffelse.

La meg få det klart med én gang. «Assassin's Creed II» er i mine øyne blant de aller beste spillene som kom ut i 2009.

Jeg husker jeg var veldig fornøyd med det første spillet i serien også, men jeg må innrømme at det ble ganske ensformet og repetitivt i lengden. Det var derfor vanvittig gøy å se at så mye hadde blitt forbedret i «Assassin's Creed II». Dette er et av de spillene fra 2009 som gav meg mest spilleglede og spillet er bedre enn sin forgjenger på alle mulig måter.

Etter å ha blitt ferdig med «Assassin's Creed II» vil du se at to av minnesekvensene er låst.

Disse har Ubisoft valgt å slippe som nedlastbart innhold. Den første av disse har fått navnet «The Battle of Forli», og tar for seg seks oppdrag som involverer å hjelpe Caterina Sforza og Machiavelli med å forsvare byen Forli mot brødreparet Orsi.

Les også: Vår anmeldelse av «Assassin’s Creed II».

KORT OG UINSPIRERENDE

Det vil ta deg cirka 45 minutter å spille fra start til slutt.

Da har du nok også hatt tid til å vandre litt rundt og brukt tid på andre ting enn de seks oppdragene.

Selve oppdragene er forholdsvis korte og ikke spesielt nyskapende. Det er et par som ikke er så ille, men det hele blir allikevel ganske slapt.

Det er litt overraskende at man ikke har gjort mer for å gjøre oppdragene mer spennende og innholdsrike.

Utvidelsespakken føles også alt for kort – det hele er over før det virkelig kommer i gang. Mye av dette skyldes at minnesekvensen bare stopper opp midt i et oppdrag.

Det er ingen «cliffhanger» som gjør at du kommer til å gå på veggen i påvente av neste pakke. Det hele stopper opp når du skal fra A til B, og du får ikke mulighet til å fortsette før du kjøper neste pakke. Dette føles veldig simpelt av Ubisoft og bare forsterker inntrykket at dette kun er dratt ut av det opprinnelige spillet for å tyne litt mer penger ut av fansen.  

Det er ikke noe nytt utstyr eller funksjoner som venter deg i denne pakken. Ubisoft har heller ikke tatt seg bryet å gi deg noen achievements eller troféer for å spille denne pakken.

Du vil få mulighet til å teste Leonardo da Vincis flymaskin, men dette er ikke knyttet til noe oppdrag og det er heller ikke spesielt morsomt i lengden. 45 minutter med veldig generell spillopplevelse ga ikke meg spesielt mye, og jeg er nok redd du også kommer til å bli skuffet om du forventer noe mer ut av denne pakken.

Det er virkelig trist om utviklingen i forhold til nedlastbart innhold skal bli at spillselskaper ikke gir deg et fullkomment spill på lansering, men heller tvinger deg til å kjøpe nye pakker for å komplettere spillet.

Jeg har ingen problemer med å betale for ekstrainnhold så lenge det faktisk er akkurat det. Ekstrainnhold tilfører spillet noe nytt som ikke opprinnelig burde vært en del av originalspillet. I dette eksemplet virker det mistenkelig at to sekvenser i spillet slippes i ettertid. Spesielt når du ser på lengden og innholdet på den første sekvensen.


Det skal bli spennende å se hvordan den neste, og (foreløpig) siste pakken utspiller seg når «Bonfire of Vanities» slippes i slutten av februar.

Den skal i mine øyne levere ganske mye for å rette opp det stakkarslige inntrykket «The Battle of Forli» gir. Mye kan nok tyde på at begge pakkene burde ha blitt gitt ut som en samlet pakke for å skape en best mulig opplevelse.

Det eneste som redder denne pakken fra bunnkarakter er at den er priset til beskjedne 320 Microsoft poeng (omlag 26 kroner), og derfor ikke koster deg alt for mye.

Jeg ville imidlertid tenkt meg godt om før du blar opp for denne typen nedlastbart innhold som etterlater et inntrykk av at det burde vært del av det opprinnelige spillet. Det er på tide å stemme med lommeboka, og denne gang burde du takke nei.

PS: «The Battle of Forli» lanseres til Xbox 360 og PlayStation 3 torsdag 28. januar. PC-versjonen av «Assassin’s Creed II» lanseres først 5. mars, da med begge utvidelsene inkludert. PressFire har anmeldt Xbox 360-versjonen av «The Battle of Forli».

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3