Assassins Creed II: Bonfire of the Vanities

Er du klar for minnesekvens 13?

Og så var det oss to igjen. Forrige gang jeg satt meg ned for å spille «Assassins Creed II», var det for å anmelde den første av to nedlastbare pakker, «The Battle of Forli».

Det var en heller sørgelig opplevelse som skuffet stort. Nå er det på mulig å ta opp kontrolleren og teste ut den siste pakken med nedlastbart innhold som har fått tittelen «Bonfire of the Vanities».

Det er på tide å ta på seg kappen igjen, slipe knivene og fortsette utforske minnene til snikmorderen Ezio.

Les også: Vår anmeldelse av «Assassin's Creed II».
Les også: Vår anmeldelse av «Assassin's Creed II: The Battle of Forli».

KJENTE OMGIVELSER, NYE OPPDRAG

Minnesekvens 13, som altså kalles «Bonfire of the Vanities», fortsetter der «The Battle of Forlí» sluttet.

Det har gått ni år siden minnesekvens 12, og Ezio står ved innfarten til Firenze for å stoppe den gale munken Girolamo Savonarola som i slutten av forrige minnesekvens fikk tak i Edens eple og har brukt det til å ta makten i byen.

For å stoppe Savonarola blir Machiavelli og Ezio enige om å skape uro og bråk i byen.

Som du sikkert kan gjette deg til skal du ikke gå i demonstrasjonstog eller knuse rutene til din lokale McDonalds - for så å lage et stort bål midt i gaten mens du roper «Snut er ut!». Du skal i kjent snikmorderstil kvitte deg med Savonarolas ni løytnanter.

Uten å røpe for mye om hvordan dette skal gjennomføres, kan jeg si at oppdragene er ganske varierte til egentlig å dreie som akkurat samme ting: Du vet hvor personen befinner seg og du må legge en strategi rundt hvordan du skal komme deg dit.

Noen av oppdragene krever at du når målet ditt usett, mens andre ganger legger de jagede på flukt og din jobb blir da å ta han igjen. Selv om det er ganske repetitivt og nok kan føles noe ensformig, så er dette den beste delen av spillet. Det er egentlig ganske deilig å slippe en del av de mer kjedelige oppdragene og heller fokusere på den delen som gjør dette spillet til en av de aller beste spillene fra 2009.

Grafisk sett er det ikke noe nytt i denne pakken. Jeg hadde problemer med at lyden ikke passet helt med samtalene som ble ført, og ved noen sekvenser manglet det også tale under dialog.

Dette er nok noe som blir rettet opp gjennom en patch i nær fremtid.

NY BRIKKE TIL PUSLESPILLET

Denne nye minnesekvensen kan du nok fullføre på en og en halv til to timer.

I forhold til den forrige utvidelsespakken er dette masse verdi for pengene både målt i spilletid og innhold.

Det er imidlertid ikke noe å nytt som møter deg i denne pakken. Når oppdragene er ferdige er det ikke noe mer å finne på. Ingen achievements eller nytt utstyr å teste ut.

Ubisoft har valgt å legge ved en ny egenskap for Ezio som de på norsk har kalt «spurthopp». Det finnes nå noen master på hustak som Ezio kan bruke som en slags trampoline til å komme seg til hustaket over gata. Dette er praktisk og gjør nok fremkomsten litt lettere, men er ikke noe jeg har benyttet meg spesielt mye av.

Dersom du ikke har spilt ferdig «Assassins Creed II» enda vil jeg absolutt anbefale å skaffe deg denne pakken før du hopper videre til den siste minnesekvensen. Jeg merket det var et antiklimaks når jeg gjorde meg ferdig med «Bonfire of the Vanities». Begge pakkenes innhold foregår midt i spillet og de føles ikke som noen utvidelsespakker.

Det er litt synd å se en trend vokse frem, hvor man fjerner eller velger å ikke ta med innhold som naturlig burde være en del av spillopplevelsen - for så å kreve ekstra betalt for å gi deg denne dosen i ettertid.

Begge pakkene er ment å være en del av oppbygningen til den siste og avgjørende minnesekvensen, og det er nok heller ingen tilfeldighet at PC-utgaven av «Assassins Creed II» kommer med disse sekvensene som en del av spillet på lansering i mars. Det er ingen tvil om at det burde ha vært tilfelle for konsollversjonen også.

Etter å ha spilt gjennom begge sekvensene, synes jeg de i sum tilfører spillet en god del mer til historien. Jeg skjønner ikke helt hvorfor de to sekvensene ble delt opp og solgt som to selvstendige pakker. «The Battle of Forlí» er egentlig helt verdiløs uten «Bonfire of the Vanities», og «Bonfire of the Vanities» har noen avhengigheter til «Battle of Forlí» som man ikke burde gå glipp av.

Hadde disse to pakkene blitt solgt i én felles pakke tror jeg de aller fleste hadde vært fornøyd. Når de stykkes opp blir det litt mer fragmentert og ikke en så stor opplevelse.

Det er ikke noe nytt i denne pakken med noe du ikke har gjort tidligere i spillet, men hvis du ikke er lei og vil ha mer av Ezio og «Assassins Creed II» er dette en utvidelse du burde vurdere å gå til innkjøp av.

Pakken er veldig fornuftig priset (320 Microsoft-poeng/cirka 30 kroner) og gir deg et par timer med det som gjør «Assassins Creed II» til et knallspill. Minnesekvensen burde i utgangspunktet vært en del av spillet da det kom ut, så det føles surt å betale for noe som allerede burde vært en del av spillet. Men den relativt sympatiske prisen gjør at du i alle fall burde vurdere et kjøp.

PS: Denne andre utvidelsen til «Assassin's Creed II» er nå ute til PS3 og Xbox 360, og koster cirka 30 kroner. PC-versjonen lanseres 4. mars, da med begge utvidelsene inkludert.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3